Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Dit zijn de acht redenen om nú naar Mexico te gaan

Waarom Mexico op je bucketlist moet? Het land heeft álles: hagelwitte stranden, de prachtige Mayacultuur, een jungle met brulapen en heerlijk eten. En waar kun je tegenwoordig nog een stukje op zwemmen met een zeeschildpad? Precies!

Mexico heeft alles: zon, zee (en wat voor een: helder azuurblauw!), een jungle compleet met apen en toekans, hagelwitte stranden en enorm veel cultuur. Mexico is het land van de Maya’s en nergens vinden we meer oude Mayasteden dan hier. Het hele schiereiland Yucatán is bezaaid met de ruïnes van oude tempels. Sommige nog grotendeels overwoekerd door de jungle, andere prachtig gerestaureerd. Zou het paradijs er zo hebben uitgezien? Acht redenen waarom dat misschien wel zo is.

Reden 1 Valladolid: authentiek en gezellig
Na de vlucht is het slim om Cancun (torenflats, resorts, neonreclame, bars) zo snel mogelijk te verruilen voor Valladolid: de oudste stad van Yucatán. Klein, gezellig en volgebouwd met pastelkleurige huisjes. Ga wandelen in het park Parque Francisco Canton en brand een kaarsje in de kerk daar. Dwaal door de kleine kronkelstraatjes en ontdek dat Mexicaans eten heel lekker is (het traditionele kipgerecht Pollo Pibil bijvoorbeeld). In de omgeving van Valladolid liggen cenotes: met water gevulde holtes, ontstaan doordat gesteente is verweekt en ingestort als gevolg van ondergrondse rivieren. In het noordelijke deel van het schiereiland van Yucatán zijn wel drieduizend cenotes! Sommige zijn open en lijken op een vijver, andere liggen in een grot. Het water is glashelder en werd in het Mayatijdperk gebruikt als drinkwater. In veel cenotes kun je zwemmen. In Ik Kil bijvoorbeeld, in de buurt van de ruïnes van Chichén Itzà, is het heerlijk plonzen onder weelderige begroeiing. Saillant detail: vroeger offerden de Maya’s hier mensen om de goden gunstig te stemmen.

Advertentie

Reden 2 Chichén Itzà: een nieuw wereldwonder
Niet te missen is Chichén Itzà, een van de beroemdste Mayatempels ter wereld. Een magische plek. Ga het liefst heel vroeg (voor 9.00 uur ’s ochtends), dan is het nog niet zo druk en niet te warm. Beklim de treden van de Piramide van Kukulcán (voorzichtig, het is steil en er zijn geen leuningen!) en bedenk dat dit in de 10e eeuw de machtigste plek van de Maya’s was. Op de nabijgelegen kegelbaan werd er onder meer gekegeld met… mensenhoofden. Brrr.

Reden 3 Coba: de perfecte jungle view
Chichén Itzà is mooi, maar de ruïnes van Coba zijn nog veel mooier. Deze voormalige ceremonieplaats werd pas in de jaren zeventig ontdekt. Omringd door oerwoud, gelegen tussen twee grote meren, staan een piramide en een aantal lage gebouwen. Twee kilometer verderop staat La Iglesia, de hoogste piramide van Yucatán. Wie de 128 treden beklimt, verwondert zich over het beeldschone uitzicht over de ruïnes in de omgeving en het altijd gonzende oerwoud. Tip: ga tegen zonsondergang en luister hoe in de schemer de oerwoudgeluiden toenemen. Krijsende toekans, zangvogels en hoorden we daar een leeuw? Nee, een brulaap!

Benieuwd naar de andere 5 redenen? Lees het in Libelle 9 (ligt vanaf 17 februari 2017 in de winkel).

AANBIEDING
Viva Mexico
9-daags arrangement v.a. € 1099,- p.p.

Mexico, het land van kleurrijke fiëstas, droge woestijnvlaktes, tropische regenwouden en helderblauwe zeeën. Libelle stelde samen met TUI een fantastische aanbieding samen om dit betoverende land te ontdekken.

Verblijf
U verblijft op het Sandos Caracol Eco Resort **** in Riviera Maya met vier zwembaden, negen restaurants en tien bars. Op het resort staat een eeuwenoude Maya-ruïne én er lopen neus- en wasberen rond.

Inclusief
* Retourvlucht Amsterdam-Cancun met TUIfly in de Economy klasse
* Luchthavenbelasting/brandstofheffing
* 7x overnachting in Sandos Caracol Eco Resort o.b.v. all inclusive
* Eén gratis massage per boeking
* Een gratis upgrade van Standaardkamer naar Deluxe kamer in het familiegedeelte van het hotel óf een gratis upgrade van een Superior kamer in de Select Club Adults naar een Deluxe kamer in de Select Club Adults (18+)

Exclusief
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking * boekingskosten € 20,- per online boeking, € 25,- per telefonische boeking en € 29,50 per reisbureauboeking * eventuele toeslag vlucht

Reisperiode
1 maart t/m 31 oktober 2017, aankomst di, do en zo. Boekingsperiode t/m 16 maart 2017. Kijk voor meer info en boekingen op tui.nl/libelle, bel: 0900-88 47 (€ 0,70 per gesprek) of ga langs bij een TUI-winkel. Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing.

LEES OOK:

BEKIJK OOK: Dag zand op je strandhanddoek!

Tekst: Elleke van Duin (Tekstbureau Mevrouw van Dale). Beeld: iStock

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien