Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Reisaanbieding: een bruisend Champagne-arrangement

Glooiende velden vol wijnranken, de prachtige stad Reims en héérlijke bubbels. Libelle’s Karin Kuijpers reisde af naar de Champagne voor een bruisende minivakantie.

Ik zeg: in een wijngebied is het leuker vertoeven dan in een niet-wijngebied. De mensen zijn er vrolijker, er is meer reuring in de dorpjes en rondom wijn is altijd wel een feestje te bedenken.

Advertentie

Glaasje ‘je ne sais quoi’
De Franse Champagnestreek is mijn favoriet. En ook van Unesco, want die verklaarde de regio in 2015 tot werelderfgoed. Zoals Napoleon geen oorlog in ging zonder champagne, zo word ik altijd heel blij van een glaasje bubbels. Het is wat modeontwerper Karl Lagerfeld zegt: “Champagne heeft dat ‘je ne sais quoi’-gevoel, dat sexy aantrekkelijke, zonder dat hij zich dat bewust is.”

Reims
De Champagne is dé ideale omgeving voor een minivakantie. Binnen 5 uur ben je er, de weg ernaartoe is mooi en wie de gotische torenspitsen van de kathedraal van Reims uit 1211 ziet, verheugt zich meteen op een leuke dag in deze prachtige stad. Tot 1825 zijn in deze stad alle Franse koningen gekroond, dus het is niet zomaar een plek. En in 1945 tekenden de Duitsers er hun capitulatie in het hoofdkwartier van generaal Eisenhouwer.

Fonkelwijn
Maar bovenal is Reims het centrum van de champagneproductie. Z’n bodem van kalk en krijt, soms 200 meter dik, is ideaal voor de druivenstok en de rijping. Anders dan Italiaanse of Spaanse bubbels, die de zon als beste vriend hebben, moet de wijnstok in de Champagne hard vechten om voeding te krijgen, want de zon schijnt er niet bovenmatig. Maar die ‘no pain, no gain’-houding wordt beloond. Fris-zure, romige tonen met een licht-bittere afdronk kietelen niet alleen je tong, maar uiteindelijk het hele gemoed. Wanneer de bubbels gestaag in het glas omhoog cirkelen, weet je zeker dat je met champagne hebt te maken. De fonkelwijn wordt gemaakt van 3 druivensoorten: pinot noir, pinot meunier en chardonnay.

Fietsen en proeven
Niet bang voor een tocht van 40 kilometer? Dan is er niets romantischer dan op de fiets van Reims naar Epernay te gaan. Wie nog een tandje bijzet, pakt ook de prachtige beukenbossen van Montagne de Reims mee. Doe onderweg inspiratie op met proeverijen en bedenk dat kleine, onbekende champagneboeren je vaak leuker ontvangen dan de grote huizen die prestige hoog in het vaandel hebben staan.

“CHAMPAGNE DRINK IK MAAR BIJ 2 GELEGENHEDEN: ALS IK VERLIEFD BEN EN ALS IK DAT NIET BEN” – COCO CHANEL

Favoriete proeverijen
Mijn favoriet is G.Tribaut, 88 Rue d’Eguisheim in Hautvillers, die al champagnes vanaf € 15,90 verkoopt. Ook een aanrader in Hautvillers is Au 36, een champagnebar op de Rue Dom Pérignon. De straat is vernoemd naar de Franse zeventiende-eeuwse monnik die de bubbel ‘uitvond’. Nog een favoriet is Ployez-Jacquemart, 8 Rue Astoin in Ludes. Hier is ook een leuke bed & breakfast van 5 kamers in 5 verschillende stijlen. Met een beetje geluk laten ze je dan ook de kunst van het sabreren zien, oftewel hoe je met een zwaard een champagnefles opent.

Te veel is precies goed
Epernay telt 110 kilometer wijnkelder. Bij Mercier hebben ze zelfs een toeristentreintje aangelegd om de onderaardse gangen en het proces van champagne maken te tonen. Wandel daarna over de Avenue de Champagne en geniet van de statige panden, lunch vers en lokaal in het oude bankgebouw bij La Banque, 40 Rue Général-Leclerc en vergeet niet La Table Kobus, 3 Rue Dr Rousseau aan te doen, een van de mooiste ‘brasseries parisiennes’ van rond 1900. Hoeveel ornamenten kan een mens aan? En hoeveel champagne? F. Scott Fitzgerald zei ooit: “Te veel van alles is slecht, maar te veel champagne is precies goed.” En als opsteker voor ons vrouwen nog een citaat van Madame de Pompadour: “Champagne is de enige wijn waarbij je als vrouw mooi blijft wanneer je er te veel van hebt gedronken.” Dus: allez allez!

AANBIEDING: 4-DAAGS CHAMPAGNEARRANGEMENT VOOR € 99,- P.P.
Ontdek de prachtige Champagnestreek zelf. Tijdens dit speciaal voor Libelle samengestelde Champagne-arrangement verblijf je in Epernay, te midden van de wijngaarden. Een bezoek aan een wijnkelder is dan ook een must. En de stad Reims ligt op nog geen 30 minuten rijden. A votre santé!

Hotel Comfort Suites
Je verblijft in Hotel Comfort Suites in Epernay, een voormalige militaire kazerne die is omgebouwd tot riant hotel. De kamer heeft een 2-persoonsbed of 2 eenpersoonsbedden, een flatscreen-tv, telefoon en een klein zitje, een badkamer met bad of douche en toilet.

Inclusief
Het Libelle-arrangement is inclusief: 3x overnachting op basis van logies • 3x ontbijt, waarvan 1x met champagne • een bezoek aan champagnehuis Mercier • het arrangement is te boeken van 15 oktober 2016 tot 31 mei 2017.

Exclusief
Toeristenbelasting: € 2,10 p.p.p.n. • toeslag 1-persoonskamer € 29,- per arrangement, € 15,- per verlengingsnacht • toeslag verlengingsnacht o.b.v. 2-persoonskamer € 39,- per verlengingsnacht p.p.

Meer informatie en reserveren
Ga voor meer informatie en het reserveren van het arrangement naar www.pharosreizen.nl/Libelle of bel 023-554 28 70 o.v.v. zoek en boekcode 17365.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:
Libelle TV reisvlogger Bonnie reisde af naar het Deense Skagen.

 

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Tekst: Karin Kuijpers. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien