Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Binnenkort op vakantie naar Spanje? Let dan op, want het reisadvies is weer aangepast

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor verschillende Spaanse regio’s aangepast. Opletten dus als je binnenkort een vakantie naar het land gepland hebt staan, want dit kan gevolgen hebben.

Vanaf 10 augustus 00.00 uur geldt code oranje voor de provincies Huesca, Zaragoza, Turuel en Soria. De provincies Barcelona en Lerida hadden al code oranje, die kleurcode blijft staan.

Advertentie

Reisadvies Spanje aangepast

“In heel Spanje neemt het aantal Covid-19 besmettingen toe. Uitzonderlijke hoge toenames worden gesignaleerd in de provincies Barcelona en Lerida de provincies Huesca, Zaragoza en Teruel en de provincie Soria”, aldus het Ministerie in een verklaring.

De provincies hadden al de code geel, wat ‘let op veiligheidsrisico’s’ betekent. Nu hebben de regio’s dus de oranje kleur. Deze kleur staat voor ‘alleen noodzakelijke reizen.’ Een vakantie is geen noodzakelijke reis.

Als je een van deze provincies hebt bezocht, is het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien