Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom je naar een spa in Slovenië moet gaan (met aanbieding)

Libelle-redacteur Nienke ging ‘spa-en’ in Slovenië. Ze haalde alles eruit wat erin zat en stortte zich volledig op de sportlessen en de verschillende sauna’s. Ze ontdekte dat de spa’s in Slovenië extra voordelen hebben, zoals prachtige omgevingen die haar hoofd helemaal leegmaakte.

Nienke Zondervan: “Als mensen mij omschrijven, vallen er geen termen als ‘rustig’ en ‘zen’, vrees ik. Eerder ‘druk’ en ‘in zeven sloten tegelijk’ Druk, druk, druk. Met mijn baan en sociale leven. Met een gezellig yogalesje probeer ik af en toe een uurtje mindful te zijn. Maar ik ben dat gevoel alweer kwijt als ik tien minuten na de les in de rij van de supermarkt sta, en het naar mijn idee weer eens niet snel genoeg gaat. Hoog tijd om dit te doorbreken met een paar dagen volledige focus op rust, reinheid en regelmaat.
Slovenië is niet het eerste land waaraan ik denk bij een health & wellnessverblijf. Toch blijkt het een kuurtraditie te hebben die decennia teruggaat en het is een van de meest waterrijke landen van Europa. De rivieren zijn bij elkaar 47.000 kilometer lang, er zijn tientallen bronnen met thermaal water en honderden meren. Deze natuurlijk minerale bronnen in combinatie met het milde klimaat maken Slovenië een van de beste plekken ter wereld om te kuren.”

Advertentie

Voor de hele familie
“Ik verblijf in Thermana Laško, op vijftien minuten rijden van het stadje Laško, in het hart van Slovenië. Dit stadje staat bekend om zijn heilzame waterbronnen. Het hotel maakt deel uit van een enorm wellnesspark dat prachtig ligt aan de groene oevers van de rivier Savinja. Spa’s worden in Slovenië ‘terme’ genoemd en bij de eerste rondleiding merk ik dat ze niet helemaal voldoen aan het klassieke beeld dat ik zelf heb van een spa. Het zijn hier resorts waar voor de hele familie iets te beleven is. Dit hotel is bekroond met een award voor de beste wellness/spa van Slovenië, maar ook voor het beste waterpark. Als ik de buiten- en binnenzwembaden bekijk, heb ik even spijt dat ik geen roedel leenkinderen heb meegenomen. Die zouden zich hier prima vermaken. Maar ja, ik kom hier natuurlijk voor mijn rust. O ja, en om te sporten.”

Alles eruit halen
“Met het ontspannen komt het zeker wel goed, merk ik als ik rondkijk. Het uitgebreide wellnesscentrum heeft een saunaplein ter grootte van een voetbalveld met verschillende sauna’s (zoals een Finse, infrarode, laconium en sanarium), stoombaden en rustruimten. Leuk: elk uur van de dag verspreiden ze een andere geur in de sauna’s, zoals lavendel, mint en lemon. En dan het actieve deel: het Pilatescentrum, speciaal ontworpen voor body & mind groepslessen. Er is een uitbreid programma, met op alle momenten van de dag aerobics-, yoga- en pilateslessen. Ik mag zelf kiezen wat ik wil gaan doen. De eerste middag al bevalt het lavendel-bubbelbad zo goed dat ik mijn eerste aerobics-les bijna skip. Maar nee, hup gaan! Alles eruit halen hier. En ik krijg de smaak te pakken. De mooie omgeving van het hotel en de sfeer zorgen ervoor dat ik me vol overgave stort op de verschillende lessen, uiteraard wel afgewisseld met een lekkere lunch, een paar slagen in het buitenbad en een fijne voetmassage. Daarnaast biedt de omgeving ook alle mogelijkheden tot beweging. Het hotel ligt op zo’n vijfhonderd meter van Laško, te bereiken via een brug en langs een mooie wandelpromenade naast de rivier. En als er iets is wat je hoofd leeg maakt is het de Sloveense natuur, merk ik al snel. Na drie dagen keer ik als herboren huiswaarts. En nu volhouden, dat zen-gevoel!”

Libelle aanbieding
Het gaat om 4 dagen ontspannen in Thermana Park Lasko in Slovenië. Thermana Laško ligt in het hart van Slovenië, in de buurt van heilzame waterbronnen. Het hotel maakt deel uit van een enorm wellnesspark aan de groene oevers van de rivier Savinja.

Inclusief
3 overnachtingen in een standaard tweepersoonskamer · verblijf op basis van halfpension · 1x wellness lichaam- en hoofdmassage (60 minuten)· 1x sport rugmassage (30 minuten) · 1x voetreflexmassage (30 minuten) · gratis gebruik van alle faciliteiten: de minerale baden en het saunaplein · gratis toegang tot fitness center · gratis deelname aan alle weekactiviteiten, waaronder yogalessen.

Speciaal voor Libelle-lezers
Geen eenpersoonskamertoeslag · gratis kamer-upgrade naar comfortpluskamer met uitzicht op de rivier en met balkon (indien beschikbaar op moment van boeken).

Exclusief
Vervoer van en naar het hotel, persoonlijke uitgaven, overige maaltijden en drankjes, toeristenbelasting à € 1,27 p.p. per nacht, reis- en annuleringsverzekering en boekingskosten.

Data & prijs
Te boeken van 9 september – 24 december 2016 of van 8 januari – 31 maart 2017.
€ 392,- p.p. voor het gehele arrangement. Geen eenpersoonskamertoeslag!

Ja, ik wil mee!
Reserveer hier of bel tel. 020-573 03 50.

Reisvlogger Bonnie weet precies hoe je het beste je reis kan voorbereiden:

LEES OOK:

Tekst en productie: Elselien van Dieren, Nienke Zondervan. Beeld: iStock

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien