De dag van het Nationaal Park Beeld Getty Images
De dag van het Nationaal ParkBeeld Getty Images

Te voet, te fiets of te paard: dit zijn de mooiste Nationale Parken van Nederland

Wie denkt dat we in Nederland geen mooie natuur hebben, zit er flink naast. We hebben in Nederland in totaal 21 Nationale Parken, waarvan we ter ere van de Dag van het Nationaal Park de mooiste voor je op een rijtje zetten.

Nissah van der StruifGetty Images

Wandelschoenen aan en gaan! Of ga je op de (elektrische) fiets of te paard?

De mooiste Nationale Parken in Nederland

De Veluwe op z’n verleidelijkst Beeld Getty Images
De Veluwe op z’n verleidelijkstBeeld Getty Images

De Hoge Veluwe

Het park De Hoge Veluwe is maar een klein deel van het grote natuurgebied van de Veluwe, maar wel een van de grootste Nationale Parken van Nederland – en ook een van de mooiste. Je mag in het grootste deel van het park gewoon rondlopen en fietsen, maar een deel is afgesloten voor de dieren die hier vrij rondlopen.

Oogstrelende natuur Beeld Getty Images
Oogstrelende natuurBeeld Getty Images

Schiermonnikoog

Misschien ken je Schiermonnikoog alleen maar als Waddeneiland, maar het is ook een Nationaal Park. Het hele eiland draait om de dieren en de natuur die je er kunt vinden. Net als in bijna elk park kun je hier natuurlijk wandelen of fietsen, maar wat je in andere parken niet kunt doen is wadlopen!

Een oase van rust vlakbij de randstad Beeld Getty Images
Een oase van rust vlakbij de randstadBeeld Getty Images

Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtste Heuvelrug ligt dan wel vlak bij de randstad, maar daar merk je helemaal niks van. Je kunt compleet tot rust komen in dit prachtige stukje natuur en er zijn meer dan genoeg wandel- en fietsroutes om gebruik van te maken.

Zeg ’ns Aa Beeld Getty Images
Zeg ’ns AaBeeld Getty Images

De Drentsche Aa

Als je zo naar de foto kijkt zou je het misschien niet denken, maar ook hier kun je heerlijk door de natuur fietsen. Let wel op je snelheid: je kunt hier namelijk ook hunebedden vinden en schapen spotten en daar wil je natuurlijk niet voorbij sjezen!

Te voet, te fiets of te paard? Beeld Getty Images
Te voet, te fiets of te paard?Beeld Getty Images

Dwingelderveld

Heide, bos, stuifzand, vennen: Dwingelderveld heeft het allemaal! Ook in dit park kun je je wandelschoenen aantrekken en de prachtige natuur zelf verkennen, maar je kunt er ook voor kiezen om te paard door het park te trekken. Er is ook een speciale nachtwandelroute zodat je ook ’s avonds door het park kunt wandelen.

Wil je de mooiste boswandelingen in Nederland maken? Sla deze bossen dan zeker ook niet over:

Bron: IVN

null Beeld Libelle
Beeld Libelle

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden