Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Shoppen, slenteren, eten en cultuur snuiven: Lille is leuk!

Lille is een van Frankrijks mooiste steden met hartstikke veel interessante bezienswaardigheden, mooie pleintjes en leuke hotspots. Wij selecteerden er alvast een aantal. Dus hup, die trein in en gaan!

Advertentie
Libelle samen met Thalys

Het bruisende Vieux Lille
De wijk Vieux Lille is het oude hart van de stad. Door de kleine straatjes kun je urenlang slenteren. Je vindt hier van alles wat: boetiekjes, galeries, terrassen, pleintjes en chocolaterieën, maar ook mooie kerken en musea. Er is genoeg te zien.

Shop till you drop
In Lille kan je ontzettend goed shoppen. In de nieuwe wijk Euralille kan je terecht voor het gelijknamige grote winkelcentrum. Hier vind je meer dan 120 winkels. Op zoek naar meer gezelligheid? In de kleine pittoreske straatjes in Vieux Lille vind je fijne speciaalzaakjes en unieke boetiekjes. Op zoek naar de chique merken? In Rue de La Grande Chaussée vind je de groten namen, zoals Louis Vuitton.

Oui, je t’aime patisserie
Als je in Frankrijk bent, mag een lekkere macaron, croissant of eclaire niet ontbreken. Iedereen die van zoetigheid houdt, kent chocolaterie en patisserie Meert, gelegen aan de Rue Esquermoise in Vieux Lille. Ze hebben de lekkerste chocolaatjes. Ook leuk is dat achter de winkel een heuse Salon du Thé zit. Geniet hier van een lekker potje thee en een prachtig taartje. Eigenlijk té mooi om op te eten.

Macarons
Kathedraal Notre-Dame de la Treille

In Lille is genoeg kunst te zien. Naast de barokke gevels die je vooral in Vieux Lille terugziet, zijn er ook veel kathedralen en kerken. Een die je gezien moet hebben, is toch wel de kathedraal Notre-Dame de la Treille. Vanaf de buitenkant lijkt het een heel moderne kathedraal, maar eenmaal binnen word je verrast door de mooie glas-in-loodramen.

Lekker hapje eten
Als je in Lille bent, kan je natuurlijk gaan voor de traditionele Franse keuken. In Vieux Lille vind je de meeste restaurants. Van ontbijt tot diner kan je er terecht. Ook leuk is in Franse stijl oesters eten aan de beroemde oesterbar bij L’Huîtrière. Op zoek naar iets heel anders? Aan de Rue de Pais zit Le Cut Opéra à Lille. Hier vind je speciale hamburgers met de lekkerste toppings.

Thalys logo Thalys – Lille
Wie had dat gedacht, met de trein zoef je zo naar Lille. Met de Thalys ben je er binnen 3 uurtjes. Even je favoriete serie kijken of dat leuke boek lezen en je bent er al. Je stapt uit in hartje centrum en kan gelijk aan de wandel of shoppen. Dus wanneer gaan we?

 

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien