Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Vlucht geannuleerd? Dit zijn de regels rondom de tegoedbon die je krijgt

Had je een vakantie op de planning staan die door de huidige maatregelen is geannuleerd? Reisorganisaties keren daar dan een voucher voor uit. Maar wat zijn de regels rondom het gebruik van die voucher?

Veel mensen zouden liever hun geld terugkrijgen in plaats van zo’n voucher van de reisorganisaties, maar volgens de minister van Infrastructuur en Waterstaat mogen reisorganisaties in deze bijzondere tijden vasthouden aan zo’n voucher.

Advertentie

Andere regels

Normaal gesproken moet een vliegtuigmaatschappij bij een geannuleerde vlucht een alternatieve vlucht aanbieden of het geld terugbetalen. Maar omdat deze branche zo hard geraakt wordt door in- en uitreisverboden gelden er nu andere regels.

Uitbetalen

Gaat je geboekte reis niet door, dan krijg je dus een voucher met dezelfde waarde als jouw geboekte reis. Deze vouchers mogen maximaal 12 maanden geldig zijn. Als reizigers de voucher of een deel van de voucher niet gebruiken binnen deze 12 maanden, moeten ze dat daarna uitbetaald krijgen. Je bent dus nooit je geld kwijt. Het is ook aan vliegtuigmaatschappijen zelf om tot uitbetaling over te gaan. Voor het kabinet is het heel belangrijk dat je het recht op terugbetaling behoudt. Maar op deze manier krijgen ook de maatschappijen hulp in deze zware tijden. Deze regels gelden nu tot en met 30 juni, daarna wordt gekeken of verlenging nodig is.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Radar. Beeld: iStock

Lees meer

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien