Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

We mogen weer! De 12 vakantielanden die je per 15 juni kunt bezoeken

Het is de zin waar menig Nederlander op wachtte bij de persconferentie woensdagavond: “Het korte antwoord op alle vragen is dat we deze zomer op vakantie kunnen.” Vanaf 15 juni mogen Nederlanders weer de grens over en wel naar de volgende 12 landen.

Het groene licht van Mark Rutte betekent trouwens niet dat de landen op groen gaan. De volgende 12 landen krijgen het gele reisadvies. Dat betekent dat je er wel op vakantie mag, maar moet letten op de veiligheidsrisico’s.

Advertentie

Deze Europese landen mag je bezoeken na 15 juni

Mocht je in je hoofd al je koffers hebben ingepakt, dan is het wel zo handig om te weten voor welke landen het negatieve reisadvies vervalt. Voorlopig zijn dat deze landen:

 1. België
 2. Luxemburg
 3. Duitsland
 4. Tsjechië
 5. Portugal
 6. Italië
 7. Estland
 8. Letland
 9. Litouwen
 10. Slovenië
 11. Kroatië
 12. Bulgarije

Hoe zit het met de andere landen?

Zoek je in het lijstje naar populaire vakantiebestemmingen als Spanje, Frankrijk of Griekenland? Het klopt dat die er nu niet tussenstaan. Ná 15 juni komt daar het verlossende antwoord op. Het is verder ook nog even wachten op Oostenrijk, IJsland, Finland, Hongarije, Zwitserland, Liechtenstein, Cyprus, Ierland, Noorwegen, Malta, Roemenië, Slowakije en Polen. Voor het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Zweden en landen buiten Europa geldt nog steeds een negatief reisadvies.

Vergeet niet om wijs op reis te gaan door van tevoren goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen en maatregelen in het land. De Nederlanders die op vakantie in de problemen raken door het coronavirus worden namelijk niet teruggehaald. Tip: zoek ook alvast uit of je je vakantie kunt annuleren vanwege het coronavirus.

Je hebt een vakantie geboekt, maar twijfelt of je nog wel wilt gaan vanwege het coronavirus. Kun je je reis dan kosteloos annuleren? En kun je ook geld ná je reis terugkrijgen?

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nos. Beeld: iStock

waar naartoe op vakantie

Lees meer

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien