ANWB waarschuwt voor tekort aan huurauto's in vakantielanden
 Beeld Unsplash
ANWB waarschuwt voor tekort aan huurauto's in vakantielandenBeeld Unsplash

Das pech, auto weg

Waarom het extra belangrijk is je auto te laten checken voor je vakantie

Naar een zonnige bestemming vliegen via Schiphol is een flinke uitdaging tegenwoordig. Maar ook met de auto op vakantie gaan, brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Zo waarschuwt de ANWB voor een tekort aan huurauto’s in vakantielanden. En dat kan heel vervelend zijn bij pech.

Yasmine EsserUnsplash

Vakantiegangers die deze zomer stranden door autopech of een ongeluk zouden wel eens moeite kunnen vinden om vervangend vervoer te krijgen. Het kan zijn dat zij hun reis met de bus, trein of het vliegtuig moeten voortzetten.

Tekort aan huurauto’s

Volgens de ANWB hebben veel autoverhuurbedrijven hun vloot ingekomen in coronatijd. Daardoor zijn huurauto’s in veel vakantielanden schaars geworden. Dat betekent niet alleen een flink prijsstijging voor wie op de bestemming een huurauto wil boeken. Maar ook behoorlijk pech voor mensen die met hun eigen auto op vakantie zijn en panne krijgen.

Pech op vakantie

De ANWB heeft zelf via een dochteronderneming zijn eigen vloot met huurauto’s uitgebreid. Op die manier hoopt de organisatie chaos te voorkomen. Toch kan het gebeuren dat sommige pechvogels op een andere manier moeten verder reizen.

Laat je auto checken

Wil je zo min mogelijk risico lopen op een vakantie die hierom in de soep loopt? Laat je auto dan ruim voor vertrek nakijken, om pech onderweg te voorkomen, adviseert de ANWB.

“Dat is natuurlijk altijd verstandig, maar nu helemaal omdat pech verstrekkende gevolgen kan hebben en het vakantieplezier kan verknallen”, aldus woordvoerder Annelies Tichelaar tegen de Telegraaf.

Bron: Telegraaf

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden