Waarom je nooit je schoenen uit zou moeten trekken in een vliegtuig Beeld Getty Images
Waarom je nooit je schoenen uit zou moeten trekken in een vliegtuigBeeld Getty Images

Waarom je nooit je schoenen uit zou moeten trekken in een vliegtuig

Heb je een lange vlucht op de planning staan? Dan ben je misschien al druk bezig met de voorbereidingen. Daarom is het goed om te weten dat om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken tijdens de vlucht, je beter je schoenen kunt aanhouden.

Tessa HeinhuisGetty Images

Je mondkapje mag weer af, je schoenen blijven aan. Experts stellen namelijk dat het beter is om je schoenen niet uit te trekken tijdens het vliegen. Dat heeft overigens niet direct iets te maken met dat je voeten misschien opzwellen en het daardoor moeilijker is om je schoenen aan te trekken ná de vlucht.

Schoenen aanhouden in het vliegtuig

Het zit namelijk zo: een goede reden om je schoenen aan te houden tijdens de vlucht, is omdat de vloer in het toestel bijna nooit echt goed wordt schoongemaakt. Dat beweren mensen die aan boord werken. Om dan nog maar te zwijgen over hoe vies de toiletvloeren zijn waar iedereen, op sokken of op schoenen, doorheen loopt.

Vloer vol bacteriën

Dus als jij op je blote voeten op je plek zit, is de kans er altijd dat er net daarvoor iemand op dezelfde stoel zat die naar het toilet is geweest en dus deze bacteriën heeft verspreid. Tussen de vluchten door wordt een vloer van een toestel meestal niet grondig gereinigd. Natuurlijk wordt de rommel weggehaald en líjkt het zo op het oog best te doen, maar schijn bedriegt in dit geval. Je kunt dus beter, als je echt je schoenen uit wilt hebben, je sokken aanhouden.

PS: heb je geen lange vlucht op de planning, maar zou je wel graag weer op reis willen? Ontdek dan hier op welke dag je de goedkoopste vliegtickets boekt.

Bron: Cosmopolitan

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden