Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Waarom je júist nu een paraplu in je auto moet hebben liggen

Met die zomerse hitte en strakblauwe lucht weten we één ding zeker: het gaat niet regenen. Toch is het juist nú slim om een paraplu in de auto te leggen.

In de herfst en winter ligt er waarschijnlijk standaard een paraplu in de kofferbak, voor het geval dat het regenen. Maar in de zomer ga je er waarschijnlijk niet vanuit ‘m nodig te hebben. Dat heb je goed mis, want juist met die hitte komt een paraplu volgens de ANWB goed van pas.

Advertentie

Geen airco meer

Het zou je maar overkomen: je staat met die hitte, pal in de zon, met pech langs de kant van de weg. Dan ben je maar wat blij met die paraplu achter in de kofferbak. Want bij pech moet je altijd de auto uitzetten en heb je dus niks meer aan die airconditioning in de auto. Een paraplu kan je in dat geval beschermen tegen de brandende zon, waardoor je rustig en koel kunt wachten tot de hulp arriveert.

Onverwachte situaties

Verder heeft de ANWB nog meer tips om met een hittegolf goed voorbereid de weg op te gaan. Zo benadrukken ze dat het heel belangrijk is om voldoende drinkwater mee te nemen in de auto, want je weet nooit welke onverwachte situaties zich tijdens je reis voordoen. Verder kan het helpen om het zijraam van je auto af te dekken met een zonnescherm of handdoek.

En heb je wel een airco? Dan is dat natuurlijk heerlijk, maar zet deze nooit kouder dan 6 graden Celsius onder de buitentemperatuur. Anders is het verschil te groot en kun je last krijgen van klachten zoals verkoudheid, hoofdpijn en keelpijn. Een te groot temperatuurverschil is namelijk heel ongezond.

Last van de hitte? Met deze tip overleef je iedere warme zomerdag:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: ANWB. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien