Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Weekendtip: wandel deze prachtige route langs de Brabantse Maas

In het Noord-Brabantse deel van de Maas is goed te zien hoe de rivier door de eeuwen heen steeds een nieuw stroomgebied vormde. De oude Maasarmen bewijzen de lange strijd tegen het water, maar liggen er nu vredig bij. Kortom: een prachtige route om te bewandelen en mooie nieuwe plekken te ontdekken.

Advertentie

Wandel van Macharen naar Ravenstein – 14 km

Veerpontjes

Hier is zoveel afwisseling tussen natuur en cultuur. Wandel van graslanden vol bloemen, over dijkjes met notenbomen, langs meidoornhagen naar oude vestingstadjes als Ravenstein, Megen en Grave. Tuur naar de veerpontjes, die kalm heen-en-weer pendelen over de Maas.

Tip: draag in regenachtige periodes waterdicht schoeisel, het kan hier nogal drassig zijn.

De sfeer van vroeger

Populaire plek voor een foto: de kanonnen van Ravenstein. Ook andere restanten van de vestingwerken zijn in het stadje te vinden: muren, wallen en grachten. Alleen van het kasteel dat in de middeleeuwen werd gebouwd om tol te heffen op schepen, is weinig over: op die plek is nu een stadspark. De Kasteelsepoort is er nog wel, maar die zit inmiddels vast aan een woonhuis. Het voelt wat ongepast om er een tijd naar te blijven staren, al zijn de bewoners het beslist gewend. Lunchtip in Ravenstein: Pleur.

Theeschenkerij De Tuinen in Demen

Aan de voet van de dijk bij Demen is een theeschenkerij. De high tea bestaat uit warme scones, sandwiches, vruchtentaartjes, onbeperkt thee én een rondleiding door de siertuinen, over houtsnipperpaden, onder rozenbogen door en langs een perenprieel.

Thee van de Zusters

Leuke souvenirs zijn te vinden in Megen bij nonnenklooster Clarissen. Wat dacht u van een zakje thee, gemaakt van kruiden die de Zusters in de kloostertuin plukken? De thee heeft de naam Pluk de stilte en bestaat uit kruiden als citroengras, citroenmelisse, rozenbottel, rozen, lavendel en kamille. Het kan zijn dat de kloosterwinkel dicht is, in dat geval kunnen de kloosterproducten online worden besteld. Check voor bezoek dus eerst de website.

Liever de bergen in? Kan óók in Nederland:

Tekst Yasmine Esser. Beeld: iStock.

Lees meer

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien