Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Waarom je een zonnebril zou moeten dragen op het vliegveld (ook in de winter)

Nee, het gaat niet om je outfit en ook niet om de look die je uit wilt stralen. Een zonnebril dragen op het vliegveld, zelfs als de zon niet schijnt, wordt om een andere reden aanbevolen.

Het helpt namelijk tegen een jetlag.

Advertentie

Lange reis

Rebecca Robbins is slaapexpert bij het Brigham and Woman’s Hospital en Harvard Medical School en legt uit dat strategisch je zonnebril dragen heel handig kan zijn. “Licht heeft het meeste invloed op ons interne dagelijkse ritme”, vertelt ze aan website Well and good. “Ons lichaam is na een lange vlucht in de war. Het weet niet wanneer het moe is of juist wakker zou moeten zijn.”

Nieuw patroon

Daarom kan het helpen om alvast te wennen aan een ander lichtpatroon. Kijk voordat je vliegt naar de lokale tijd van je bestemming. Ga je naar New York in de ochtend? Dan is het daar op dat moment nacht. Om alvast te wennen aan dit ritme kun je je lichtpatroon al aanpassen. Dan komt de zonnebril goed van pas. “Dit zorgt namelijk voor minder licht en zo laat je je lichaam denken dat het nacht is. Dan heb je een grotere kans om in het vliegtuig in slaap te vallen en alvast in het ritme te komen”, vertelt ze. Draag je zonnebril dus voordat je gaat vliegen en tijdens je vlucht, dan kom je fris en fruitig op je bestemming aan.

Andere tips

Ook raadt Robbins aan om voor het vliegen een grote maaltijd te eten, dan krijg je geen trek in de lucht en word je niet wakker van de honger. Iets eerder opstaan op de dag dat je moet gaan vliegen kan ook helpen. Dan ben je namelijk al een beetje moe.

Nog een nieuwe zonnebril nodig? Shop er hier alvast een:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Wellandgood.com. Beeld: iStock

Lees meer

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien