Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

5 redenen om óók naar Zwolle te gaan

Zwolle: dit jaar hét decor van Koningsdag. Maar ook op andere (zonnigere) dagen is een bezoekje aan de hoofdstad van Overijssel de moeite waard. Libelle’s Elselien woont er en onthult de leukste plekjes.

1. Een eitje
De plek om kunst te bekijken is De Fundatie in Zwolle. En sinds het voormalig paleis van Justitie uit 1838 in 2012 een nieuw dak kreeg in de vorm van een enorm ei is het gebouw zelf ook een kunstwerk om naar te kijken. Interessant detail: De Fundatie eindigde vorig jaar in de top 7 van lelijkste gebouwen in Nederland. Ach, over smaak valt niet te twisten. Blijmarkt 20. 

Advertentie

2. Boetiekjeshemel
Echt leuk winkelen? Mijd de Diezerstraat en duik de kleinere straatjes van de Zwolse binnenstad in. Voor bijzondere sieraden moet je bij Moonloft zijn (Spoelstraat 32). Fan van Scandinavische kleding? Spøtted Zwolle (Sassenstraat 43) verkoopt merken als Nümph, Mödstrom en Coster Copenhaghen. Voor meubels en woonaccessoires ben je bij Loft (Koningsplein 11) aan het juiste adres (ook vestigingen in Apeldoorn en Arnhem).

3. Lekker bakkie
Waanders in de Broerenkerk is niet alleen een boekwinkel waar je u tegen zegt, maar ook een brasserie waar je fijne koffie kunt drinken en en een broodje kunt bestellen. Zin in iets sterkers? Achter de Broerenkerk vind je Het Beugeltje (Krabbestraat 63), een knus café dat gevestigd is in de oude stadsmuur van Zwolle.

LEES OOK: BOER ZOEKT GAST: 7 FIJNE LOGEERADRESJES MET AANBIEDING

4. Hap, slik, weg
De lekkerste hamburgers van de stad eet je bij Ingeburgerd (Nieuwe Markt 25). Zin in Tapas? Klop eens aan bij het gezellige La Bodega (Bethlehemskerkplein 36). Je moet er wel geluk hebben, want je kunt er niet reserveren. Het bekendste restaurant in Zwolle is natuurlijk De Librije (Spinhuisplein 1), van Jonnie en Thérèse Boer. Wel even sparen…

5. Treden tellen op de Peperbus
Het is even klimmen, om precies te zijn 51 meter hoog en 236 treden, maar dan heb je ook wat: een geweldig uitzicht over de stad Zwolle. Bij helder weer zie je zelfs de Hanzesteden Kampen en Hasselt liggen. Ossenmarkt 10.

LEES OOK:

Beeld: ANP 

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien