Charles en Harry Beeld Samir Hussein/WireImage
Charles en HarryBeeld Samir Hussein/WireImage

Charles doet met déze foto een verzoeningspoging bij Harry en Meghan

Het ziet ernaar uit dat koning Charles het graag wil bijleggen met zijn zoon Harry en diens vrouw Meghan. Een foto van de Sussexes is onderdeel van het programmaboekje voor zijn kroning op zaterdag 6 mei, waardoor het alle schijn heeft dat Charles een verzoeningspoging doet.

Renée MulckhuijseSamir Hussein/WireImage

Van het koppel dat het koningshuis hielp te moderniseren tot persona non grata: er is de afgelopen jaren veel gebeurd tussen Harry, Meghan en de koninklijke familie. Maar het is nog niet te laat om het goed te maken.

Verzoeningspoging van koning Charles

Wat is er precies aan de hand met het programmaboekje? Nou, de keuze van Charles om een familiefoto met William, Kate, Harry en Meghan toe te voegen aan het boekje - dat als een ‘souvenir’ dient - is volgens royalty experts een poging om de banden met het gezin in Californië weer aan te halen.

De foto zelf is zes maanden na het huwelijk van Harry en Meghan genomen door de koninklijke fotograaf Chris Jackson. De familie staat ter ere van Charles’ zeventigste verjaardag lachend voor de camera in de tuin van Clarence House.

Onderdeel van de familie

“Het gebruik van de foto met daarop Harry en Meghan is weer een olijftak van de koning en een poging om te laten zien dat ze nog steeds geliefde leden van de familie zijn”, stelt royalty kenner Phil Dampier.

“We weten natuurlijk dat de verhoudingen onder druk kwamen te staan, maar het is een vrolijk beeld dat harmonie en eenheid uitstraalt. Het herinnert ons vooral aan wat had kunnen zijn en hoe triest het is hoe de dingen zich hebben ontvouwd.”

Ook zou Charles hopen dat Harry’s aanwezigheid bij de kroning het begin is van ‘een genezingsproces’. Of de paar drukbezette dagen in Engeland daar genoeg tijd voor bieden, moet nog blijken.

Het gebeurt vaak dat coupeuses jurken inkorten, maar Kate en Máxima gooien het nu over een andere boeg. Kledingstukken waarin zij al eerder zijn gezien, lijken ineens een stukje langer. Hoe zit dat?

Bron: Daily Mail

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden