Prinses Delphine Beeld Getty Images
Prinses DelphineBeeld Getty Images

Déze Belgische prinses doet mee aan ‘Dancing with the stars’

De Belgische prinses Delphine van Saksen-Cobur waagt zich dit najaar op de dansvloer in het programma Dancing with the stars. Dit doet ze voor het goede doel.

Demi SchoenmakersGetty Images

Samen met de Nederlandse professionele danser Sander Bas vormt ze een duo en zal ze de strijd aangaan met andere Belgische sterren. Daarmee laat ze dit najaar samen met Make-A-Wish de droom van een bijzonder dappere jongen uitkomen.

Dansen voor het goede doel

“Via dit dansavontuur hoop ik nog meer aandacht te kunnen vestigen op het mooie en vooral belangrijke werk van Make-A-Wish en welke positieve invloed de organisatie heeft op zieke kinderen en hun families”, vertelt prinses Delphine, de buitenechtelijke dochter van koning Albert en daarmee de halfzus van koning Filip. Bij Make-A-Wish staat het leven centraal en gebruiken ze de kracht van hoop en liefde om de pijn en het verdriet te verzachten. “Als ik naar mezelf kijk, hoort ook dansen thuis in het rijtje van liefde en hoop om het leven te omarmen en nog meer betekenis te geven.”

Ongemakkelijke danspasjes

Delphine vindt het wel spannend, want ze heeft geen enkele danservaring. “Mijn knowhow beperkt zich tot enkele - vaak ongemakkelijke - danspasjes op trouwfeesten en recepties”, bekent ze. De kersverse prinses gaat ervan uit dat het zowel fysiek als mentaal een zware strijd gaat worden. Maar volgens haar is dat niets vergeleken met de uitdagingen waarmee zieke kinderen en hun families worden geconfronteerd.

Om deze reden mogen de prinsesjes niet met een Belgische prins trouwen:

Bron: VRT.be.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden