OSLO - Koning Willem-Alexander en koningin Maxima samen met de Noorse koning Harald V en koningin Sonja  tijdens het staatsbanket in het Koninklijk Paleis. Het staatsbezoek is een bevestiging van de goede betrekkingen waarin bilaterale en internationale samenwerking, klimaatverandering, energietransitie en duurzaamheid centraal staan. ANP ROYAL IMAGES REMKO DE WAAL Beeld ANP /  ANP
OSLO - Koning Willem-Alexander en koningin Maxima samen met de Noorse koning Harald V en koningin Sonja tijdens het staatsbanket in het Koninklijk Paleis. Het staatsbezoek is een bevestiging van de goede betrekkingen waarin bilaterale en internationale samenwerking, klimaatverandering, energietransitie en duurzaamheid centraal staan. ANP ROYAL IMAGES REMKO DE WAALBeeld ANP / ANP

Er is meer aan de hand met de gezondheid van de Noorse koning Harald dan koorts

Er is meer bekend over de ziekenhuisopname van koning Harald uit Noorwegen. Volgens het Noorse hof wordt de koning behandeld voor een infectie, nadat hij afgelopen woensdag met koorts in het ziekenhuis werd opgenomen.

Renée MulckhuijseANP / ANP

Uit de verklaring van het paleis is op te maken dat ze verder geen uitspraken willen doen over welke infectie koning Harald heeft opgelopen.

Hoe gaat het met de gezondheid van koning Harald?

Harald wordt in het Rikshospitalet is Oslo behandeld. Hij krijgt antibiotica via een infuus toegediend om de infectie te bestrijden, zo laat het hof weten. Het betekent dat de koning nog een paar dagen in het ziekenhuis moet blijven, maar desondanks is zijn gezondheid nog steeds stabiel.

Gezondheidsproblemen

Harald werd in maart nog geveld door het coronavirus en moest het toen een langere periode rustig aan doen. Ook onderging de koning eerder al een hartoperatie. Zijn zoon Haakon heeft tot nu toe elke keer bij gezondheidsproblemen zijn koninklijke taken overgenomen, maar het is niet duidelijk of hij dat deze keer ook zal doen. Het Noorse koningshuis heeft daar in ieder geval niks over laten weten.

Bron: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden