Trouwe Máxima-fan ziet koningin weer en vertelt dat het beter met haar gaat Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Trouwe Máxima-fan ziet koningin weer en vertelt dat het beter met haar gaatBeeld Brunopress/Patrick van Emst

warm weerzien

Ernstig zieke Máxima-fan ziet koningin weer en deelt hoopvol nieuws

Heel Nederland was in november getuige van een ontroerend moment tussen koningin Máxima en een van haar trouwste fans, Josée Zwaga. De vrouw, die ernstig ziek is, bracht Máxima vandaag zelf hoopvol nieuws.

Tara StokdijkBrunopress/Patrick van Emst

Ze gaven elkaar een warme omhelzing.

Borstkanker

Josée is vaak aanwezig bij de werkbezoeken van de koningin omdat ze zo'n fan van haar is. Maar ze liet Máxima in november weten dat ze elkaar even niet zouden zien, omdat ze ernstig ziek is. Ze moest behandelingen tegen borstkanker ondergaan. “Ik ga u missen”, zei de koningin met tranen in haar ogen.

Josée ziet Máxima weer

Maar nu is er mooi nieuws: woensdag was Josée er weer bij. Koningin Máxima bracht een werkbezoek aan de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag en Josée stond tussen het publiek. Máxima maakte tijd om haar een warme omhelzing te geven.

Het gaat beter

Josée is nog niet genezen. Ze zit in het begin van haar behandelingstraject en heeft een reeks bestralingen ondergaan. Wel gaat het nu beter. “Kijk eens. Gaat het goed?”, vraagt de koningin en Josée zegt van wel. “O, fijn. Dan zie ik u vaker. Daar ben ik heel blij mee.”

Hier bewaart koningin Máxima haar fantastische jurken:

Bron: Linda

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden