Prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven met hun zoons, schoondochters en kleinkinderen.

 Beeld © RVD - Capital Photos
Prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven met hun zoons, schoondochters en kleinkinderen.Beeld © RVD - Capital Photos

Disconinklijk

Ha! Déze prins draait binnenkort als dj op een festival

Koninklijk uit je plaat gaan: het kán. Op 27 april - jawel, Koningsdag - draait één van de Oranjes als dj op een festival. En het gaat om déze prins.

Lieve Peeters© RVD - Capital Photos

Niet Prins Pils, maar een andere prins is binnenkort op een groot festival te vinden. Op Koningsdag kun je prins Floris (46) namelijk plaatjes zien draaien. Hij is als dj te zien en te horen op het festival Kingsland.

Bijzonder feest

De zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven draait al jaren als dj. Maar nu wel op een heel bijzonder feest. Namelijk de viering van de 55-jarige verjaardag van zijn neef Willem-Alexander. En met maar liefst 35.000 hossende Nederlanders voor het podium.

In 2020 nam Floris al eens eerder plaats achter de dj-booth om het nieuwe levensjaar van Willem-Alexander muzikaal in te luiden. Toen was hij online te horen via de livestream Koningsdag thuis.

Studententijd

Hoe komt prins Floris aan dat talent? In zijn studententijd draaide hij als hobby in de Leidse studentendisco Nexus. Jarenlang deed hij weinig met zijn muzikale talent. Maar op de achtste verjaardag van dochter Magali (nu 14) liet hij de plaatjes weer spinnen op een privé-discofeest.

Koninklijk dansje

Of de Kingslandgangers dit jaar net zo losgaan als de Oranjes op die oktoberdag in 2015, is de vraag. Maar na twee jaar niet echt Koningsdag te hebben gevierd, zal heel Nederland vast staan te trappelen om een koninklijk dansje te wagen op een royaal feest.

Bron: Kingsland.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden