Prins Harry en Meghan Beeld Samir Hussein/WireImage
Prins Harry en MeghanBeeld Samir Hussein/WireImage

Koning Charles nodigt Harry en Meghan ondanks roemruchte documentaire uit voor zijn kroning

Het ziet er niet naar uit dat koning Charles zijn zoon Harry publiekelijk wil straffen voor het stof dat hij nu doet opwaaien met zijn documentaire op Netflix. Harry en Meghan ontvangen ‘gewoon’ een uitnodiging voor Charles’ kroning volgend jaar, zo meldt de Britse krant ‘The Telegraph’.

Renée MulckhuijseSamir Hussein/WireImage

Charles lijkt niet van plan om zijn jongste zoon buiten te sluiten op de belangrijke dag.

De kroning van Charles

De kroning vindt op 6 mei plaats in Westminster Abbey, waar ook de uitvaartdienst van koningin Elizabeth plaatsvond. Ook voor Camilla is het een bijzondere dag. Ze is al koningin-gemalin sinds het overlijden van Elizabeth, maar wordt tegelijk met haar man gekroond. De aartsbisschop van Canterbury leidt de kroning. Tijdens de dienst wordt vooruitgeblikt op de rol van Charles als vorst.

En als alles meezit, is in ieder geval Harry van de partij. Het is een mooie gelegenheid om de familiebanden weer aan te halen, nadat de toch al gebrouilleerde relatie op losse schroeven komt te staan in de laatste drie delen van de docureeks Harry & Meghan.

Roemruchte documentaire

In de Netflix-documentaire vertellen de Harry en Meghan hoe zij hun koninklijke titels neerlegden en welke problemen daarmee gepaard gingen. Harry beweert dat zijn oudere broer William tegen hem schreeuwde tijdens een bijeenkomst over het neerleggen van zijn titel. Dat noemt de jongste van de twee broers ‘angstaanjagend’.

Volgens Harry zou het communicatieteam van William bewust verhalen over Harry en Meghan gelekt hebben. Dat noemt hij ‘hartverscheurend’, omdat hij en zijn broer zouden hebben beloofd dat nooit te doen bij elkaar. Buckingham Palace heeft met een duidelijke ‘no comment’ niet gereageerd op de aantijgingen uit de docu.

Na het overlijden van wijlen koningin Elizabeth II, is prins Charles omgedoopt tot koning Charles. Daardoor hebben ook William en Kate een nieuwe titel gekregen: de prins en prinses van Wales. Waarom precies? Royaltydeskundige Rick Evers legt het uit en weet dat het land al een betekenisvolle plek voor de twee is.

Bron: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden