WA Beeld Brunopress
WABeeld Brunopress

Koning Willem-Alexander is vooral trots op dít werk van Máxima

Anne-Flore MullerBrunopress

Koning Willem-Alexander is apetrots op zijn vrouw. Niet alleen om wie ze is, maar ook op wat ze doet. Zo laat hij weten haar werkzaamheden flink te bewonderen, maar vooral trots te zijn op haar inzet voor de organisatie Meer muziek in de klas.

Dat vertelt de koning zondagavond in de NPO-uitzending van Koningin Máxima; een leven vol muziek.

Meer muziek in de klas

Koningin Máxima zet zich al jaren in voor Meer muziek in de klas. Deze organisatie onderstreept het belang van muziek op scholen en streeft naar structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Máxima is een van de ambassadrices van deze organisatie, en vervult de rol met verve.

Trots

Willem-Alexander vertelt zondagavond over zijn vrouw: “Toen ze in Nederland kwam, was ze verbaasd dat er geen muziekonderwijs meer was op school.”

Hij benadrukt dat hij het bewonderenswaardig vindt hoeveel ze met het project bereikt heeft in de tien jaar dat ze zich ervoor inzet. “Ik ben trots wat ze daar voor gedaan heeft”, aldus Willem-Alexander.

Muzikaalste

Wanneer Maxima gevraagd wordt wie het muzikaalste in de familie is antwoordt ze: “Het gaat erom dat je de kans krijgt om van muziek te kunnen genieten. Je moet een beetje kunnen meedoen.”

Ze eindigt grappend richting Willem-Alexander: “En als zelfs dat niet gaat, kun je altijd nog publiek zijn.”

Koningin Maxima blaast maandag vijftig kaarsjes uit! Maar hoe vierde ze haar verjaardag als klein meisje eigenlijk?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Vorsten

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden