Oranjebond roept Nederlanders op om vlag uit te hangen op 18e verjaardag van prinses Amalia Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Oranjebond roept Nederlanders op om vlag uit te hangen op 18e verjaardag van prinses AmaliaBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Oranjebond roept op om vlag uit te hangen op prinses Amalia’s 18e verjaardag

Volgende week dinsdag, 7 december, is het zover: dan wordt prinses Amalia 18 jaar. De Oranjebond roept Nederlanders op om van die dag een groot feest te maken.

Tara StokdijkBrunopress/Patrick van Emst

De bijzondere dag mag niet onopgemerkt voorbij gaan, dus daarom wil de Oranjebond klokgelui en vlaggen door heel het land.

Met vlag en wimpel

“We roepen iedereen op deze koninklijke verjaardag te vieren met vlag en oranje wimpel; als symbool van vreugde en verbondenheid. Het zou mooi zijn als vanuit allerlei plekken in Nederland de klokken zullen klinken tussen 09.00 uur en 09.10 uur”, aldus Oranjebond-voorzitter Pieter Verhoeve.

Speciale compositie

“Klokgelui staat voor hoop, vreugde, verdriet en troost, goed om op 7 december deze te laten klinken”, vervolgt hij. De Koninklijke Klokkenspelvereniging (KNKV) heeft een speciale compositie gemaakt ter ere van de verjaardag van Amalia. Deze compositie, niet geheel toevallig genaamd Amalia Achttien, zal door het hele land worden gespeeld.

Felicitatiefilm

Wil je meedoen aan deze feestelijkheden? Hang dan je vlag met wimpel buiten op 7 december. Heb je een kind van 18 jaar of ken je iemand van die leeftijd? Misschien kan hij of zij wel een speciale rol spelen! Burgemeesters wordt gevraagd om samen met een 18-jarige uit de gemeente een persoonlijke boodschap voor de prinses op te nemen. Zo ontstaat er een felicitatiefilm voor Amalia.

Traditiegetrouw: het 18e verjaardagscadeau van Amalia

Bron: Vorsten

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden