Harry en Meghan Beeld Pacific Press/LightRocket via Ge
Harry en MeghanBeeld Pacific Press/LightRocket via Ge

Prins Harry wil Britse politiebeveiliging afdwingen en stapt naar rechter

Prins Harry zegt zich niet veilig genoeg te voelen om terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk zonder Britse politiebeveiliging. Hij biedt aan om hier zelf voor te betalen, maar toch weigert de Britse regering dit te faciliteren. De prins ziet daarom geen andere oplossing en stapt naar de rechter.

Avalon BootsPacific Press/LightRocket via Ge

Toen Harry en Meghan in 2020 afscheid namen van hun koninklijke titels en naar de VS verhuisden, verloren ze hiermee ook hun Britse beveiligers. Ze verhuisden naar Californië en betaalden hier zelf voor een Amerikaans beveiligingsteam, maar voor bezoekjes naar het Verenigd Koninkrijk heeft Harry liever een Brits beveiligingsteam.

Brits beveiligingsteam

Volgens Harry heeft het Amerikaanse beveiligingsteam minder bevoegdheden in het Verenigd Koninkrijk. Ook zijn ze minder goed op de hoogte van plaatselijke veiligheidsinformatie. Door naar het Britse Hooggerechtshof te stappen, wil Harry de beveiliging afdwingen.

Volgens Harry's advocaat is zijn doel duidelijk: “Hij wil de veiligheid garanderen voor zichzelf en zijn gezin zodat zijn kinderen zijn vaderland kunnen leren kennen.”

Familiebezoekjes

Harry en Meghan zullen voorlopig niet terug verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk, maar willen er wel heen reizen voor familiebezoekjes. Zo heeft Queen Elizabeth haar achterkleinkind nog nooit gezien, iets waar Harry graag verandering in zou willen brengen. Toch durft hij het nu niet aan om bij zijn oma op bezoek te gaan. Dat heeft alles te maken met een incident bij zijn laatste bezoek aan zijn geboorteland, afgelopen zomer.

De auto van de prins werd toen achtervolgt door paparazzi. Hierbij heeft Harry waarschijnlijk de overeenkomsten hebben gezien met de dood van zijn moeder. Prinses Diana overleed in 1997 toen ze persfotografen probeerde te ontvluchten.

Bron: NOS

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden