Prinses Mary van Denemarken Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Prinses Mary van DenemarkenBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Prinses Mary onthult beeldschoon geschilderd portret ter ere van haar 50e verjaardag

Kroonprinses Mary van Denemarken wordt zaterdag vijftig jaar. Voor haar verjaardag krijgt de Deense royal een eigen postzegel, die het koningshuis vandaag op Instagram onthulde. Daarnaast onthult Mary een beeldschoon schilderij van zichzelf.

Tara StokdijkBrunopress/Patrick van Emst

Eerder schreven we al dat er nieuwe portretten van haar en haar man Frederik naar buiten zijn gebracht door het Deense hof ter ere van haar verjaardag.

De postzegel

Daar is-ie dan: de postzegel van kroonprinses Mary, ter ere van haar vijftigste verjaardag. Ze is erop te zien in traditionele Groenlandse klederdracht. De postzegel zal vanaf zaterdag op Groenland te koop zijn en de opbrengst gaat naar het Dandelion Centre in Nuuk, de hoofdstad van Groenland. Dat is een crisiscentrum voor kinderen van drie tot elf jaar.

Geschilderd portret

Ter ere van Mary’s verjaardag komt er ook een speciale tentoonstelling in Frederiksborg Slot, die vanaf zaterdag bezocht kan worden. Donderdag mocht Mary alvast een geschilderd portret van zichzelf onthullen dat onderdeel is van die expositie.

Bijna het hele gezin hielp

De onthulling vond plaats bij het in Hillerød gevestigde Nationaal-Historisch Museum. Mary kreeg daarbij hulp van kroonprins Frederik en hun drie jongste kinderen. Het schilderij werd gemaakt door kunstenaar Jesús Herrera Martínez.

null Beeld BrunoPress/Abaca Press
Beeld BrunoPress/Abaca Press
null Beeld BrunoPress/Abaca Press
Beeld BrunoPress/Abaca Press
null Beeld BrunoPress/Abaca Press
Beeld BrunoPress/Abaca Press

Zo breekt koningin Margrethe van Denemarken met een oude traditie:

Bron: Blauw bloed

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden