Queen Elizabeth tijdens de kerstspeech Beeld PA Images via Getty Images
Queen Elizabeth tijdens de kerstspeechBeeld PA Images via Getty Images

Queen Elizabeth brengt in kerstspeech een lief eerbetoon aan Philip

Ieder jaar blikt koningin Elizabeth (95) terug op het afgelopen jaar in haar jaarlijkse kersttoespraak. Deze speech wordt pas op Eerste Kerstdag uitgezonden, maar er gaan al wel wat beelden rond. En daarop is een ontroerend eerbetoon aan haar overleden man, prins Philip, te zien.

Demi SchoenmakersPA Images via Getty Images

Op de foto is te zien dat queen Elizabeth al helemaal in kerstsferen is. Ze draagt - net als Kate - een mooie rode jurk gecombineerd met een parelketting en op de achtergrond zien we een met lichtjes en kerstversieringen gedecoreerde kamer. Opvallend is de grote foto naast haar op het bureau.

Foto en broche

Normaal gesproken heeft Elizabeth meerdere familiefoto’s in beeld staan, maar dit jaar heeft ze ervoor gekozen om één mooie foto in beeld te zetten. Dit is een foto van de koningin zelf, samen met haar man prins Philip, die in april dit jaar op 99-jarige leeftijd overleed. Ook met de broche die ze draagt, herdenkt ze haar overleden man. Deze droeg ze namelijk ook op hun huwelijksreis in 1947 én tijdens hun diamanten jubileum in 2007.The Queen laat nooit iets aan het toeval over, dus het is een prachtig eerbetoon aan haar man.

Royal Christmas

Normaal gesproken viert de koningin de feestdagen altijd met haar familie op haar landgoed Sandringham. Vanwege de snelle verspreiding van de omikronvariant heeft ze er dit jaar voor gekozen om op Windsor Castle te blijven. Daar viert ze Kerstmis alleen met prins Charles en zijn vrouw Camilla. Om dezelfde reden hebben William en Kate een ander adresje gevonden voor de feestdagen. Zij brengen de komende dagen door met de familie van Kate, bevestigt het Britse koninklijk huis aan verschillende Britse media.

Bron: Getty Images

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden