LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 27:  Prince Harry and actress Meghan Markle during an official photocall to announce their engagement at The Sunken Gardens at Kensington Palace on November 27, 2017 in London, England.  Prince Harry and Meghan Markle have been a couple officially since November 2016 and are due to marry in Spring 2018.  (Photo by Chris Jackson/Chris Jackson/Getty Images) Beeld Chris Jackson/Getty Images
LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 27: Prince Harry and actress Meghan Markle during an official photocall to announce their engagement at The Sunken Gardens at Kensington Palace on November 27, 2017 in London, England. Prince Harry and Meghan Markle have been a couple officially since November 2016 and are due to marry in Spring 2018. (Photo by Chris Jackson/Chris Jackson/Getty Images)Beeld Chris Jackson/Getty Images

Twee belangrijke personen ontbreken op de kerstkaart van Harry en Meghan

December staat niet alleen in het teken van lekker eten, kerstpakketten in ontvangst nemen en quality time met familie, maar ook om kerstkaarten. Zo is het altijd een feestje om te zien hoe de (Britse) royals uitpakken met hun kerstkaart, maar Harry en Meghan... vergeten jullie niet twee personen?

Renée MulckhuijseChris Jackson/Getty Images

De kaart van de Sussexes is onthuld en is een stuk minder persoonlijk dan voorgaande jaren. Zou het gezin zich weer op hun privacy beroepen na hun schokkende Netflix-documentaire? Dat is een vraag die waarschijnlijk onbeantwoord blijft.

De 2022 kerstkaart van Harry en Meghan

Het is uiteindelijk de gedachte die telt. Met een foto van enkel zichzelf, dus geen kinderen, wensen de hertog en hertogin van Sussex namens hun gezin en het Archewell-team iedereen een gezond, vredig en gelukkig nieuwjaar. Waar prins William en Kate altijd voor een gezinsfoto kiezen voor hun kerstkaart (zie hier), kiezen Harry en Meghan daar dit jaar kennelijk bewust niet voor.

Voorgaande kaarten

In december 2021 deelden Harry en Meghan nog een uniek kiekje van hun gezin in Californië. Archie, inmiddels een stuk groter en met hetzelfde felle haar als zijn vader, zit bij Harry op schoot, Meghan houdt liefdevol dochter Lilibet vast, op de foto slechts een paar maanden oud.

Dan de kerstkaart van 2020, een beladen jaar voor het koninklijke koppel vanwege hun vertrek uit het Britse koningshuis. Ze kozen weliswaar niet voor een foto, maar voor de illustratie van Harry, Meghan en Archie. Daardoor is het toch een feestelijke kaart geworden.

De prijs voor de zoetste kerstkaart gaat naar die van 2019, waarop een ogenschijnlijke zorgeloze Harry en Meghan poseren met Archie, tijdens zijn eerste kerst nog maar een half jaar oud. Hij is de absolute ster van de foto met zijn grote kijkers en guitige koppie.

Is koning Charles III wel écht de vader van prins Harry? Een pijnlijke vraag, die alles te maken heeft met de affaire van prinses Diana met de rossige James Hewitt. Royalty-expert Rick Evers vertelt je er alles over.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden