Koningspaar vangt vluchtelingen op Beeld WireImage
Koningspaar vangt vluchtelingen opBeeld WireImage

Mooi gebaar

Willem-Alexander en Máxima gaan Oekraïense vluchtelingen opvangen (en wel hier)

Geen woorden maar daden: koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan Oekraïense vluchtelingen opvangen. Waar gaan zij verblijven?

Lieve PeetersWireImage

Niet alleen het Belgische koningspaar, maar ook de Oranjes openen hun deuren voor Oekraïense vluchtelingen. Dat hebben bronnen rond het koninklijk huis laten weten aan RTL Nieuws.

Oekraïense vluchtelingen

Details over het aantal vluchtelingen en wanneer zij arriveren, volgen nog. Wat wel bekend is, is dat de Oekraïners niet in het eigen huis van de koninklijke familie zullen verblijven. Waar dan wel?

‘Vrijetijdspaleis’

De Oranjes bezitten verschillende paleizen. Paleis Huis ten Bosch is hun woonpaleis, Paleis Noordeinde hun werkpaleis. En dan hebben ze nog het Paleis op de Dam en Paleis ‘t Loo tot hun beschikking. En dat laatste paleis heeft een ‘geheim paleisje’ in het aangrenzende natuurgebied staan: Slot ‘t Loo in Apeldoorn. Dit wordt ook wel het vrijetijdspaleis van de Oranjes genoemd. En dit is tevens de plek waar de Oekraïense vluchtelingen terecht kunnen.

Afkeurend signaal

Politiek commentator Frits Wester noemt het “vrij uniek” dat het koningspaar vluchtelingen opvangt. “Je moet dit vooral zien als een manier om empathie te tonen voor de Oekraïense bevolking,” zegt hij. “Ze geven daarmee ook een afkeurend signaal af richting Poetin voor zijn gewelddadige inval in Oekraïne.”

Benieuwd naar het paleis waar de Oekraïense vluchtelingen gaan verblijven? Rick Evers vertelt je er meer over.

Bron: RTL.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden