Meghan & prins Harry tijdens de Invictus Games in Nederland. Beeld Getty Images
Meghan & prins Harry tijdens de Invictus Games in Nederland.Beeld Getty Images

Zoet: Meghan spreekt publiekelijk haar liefde uit voor prins Harry

Tijdens de openingsceremonie van de Invictus Games in Nederland verklaarde Meghan Markle haar liefde aan prins Harry. “Ik zou niet nog meer van hem kunnen houden dan dat ik nu al doe.”

Demi SchoenmakersGetty Images

De liefde spatte er letterlijk vanaf. Gelijk daarna volgde namelijk een innige kus op het podium.

Invictus Games

Het is inmiddels wel bekend dat de Invictus Games veel voor prins Harry betekenen. Het internationale sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen dat eigenlijk om de twee jaar plaatsvindt, moest vanwege het coronavirus worden uitgesteld. Maar dit paasweekend is het weer zover.

Tijdens de opening van het sportevenement in Den Haag sprak het koppel het publiek toe. Meghan benadrukte vooral het belang van de aanwezige militairen, waaronder het Oekraïense team. Daarna bedankte ze de militairen, veteranen en hun familie voor hun inzet en steun.

Meghan verklaart Harry de liefde

Vervolgens vertelde ze over haar man. Harry heeft namelijk zelf tien jaar in het leger gezeten. Het was voor haar dan ook eer om haar man te mogen aankondigen. “Hij heeft veel late nachten en vroege ochtenden besteed aan het plannen van deze Spelen om het zo perfect mogelijk te maken voor jullie. Ik zou niet nog meer van hem kunnen houden en hem respecteren dan dat ik nu al doe”, vertelde ze. “En ik weet dat velen van jullie hetzelfde voelen omdat hij jullie medeveteraan is die twee keer in Afghanistan heeft gediend.”

Dikke zoen

Ook vertelde ze nog kort over hun twee kinderen. “Hij is niet alleen de vader van deze Invictus Games, maar ook de papa van onze twee kinderen Archie en Lilibet. Verwelkom alsjeblieft mijn ongelooflijke echtgenoot, prins Harry, de hertog van Sussex.” Toen Harry het podium op wandelde, gaf hij Meghan eerst een dikke zoen om vervolgens de microfoon van haar over te nemen.

Emotionele Harry

Nog voor prins Harry iets kon zeggen, kreeg hij al een staande ovatie van het publiek. Hier werd hij zichtbaar emotioneel van. Aan het begin bedankte hij, net als zijn vrouw, vooral het team van Oekraïne. “De moed die het gevergd heeft om te komen, is niet te beschrijven. Jullie willen jullie waarheid vertellen, dé waarheid. De wereld staat eensgezind achter jullie. Ik hoop dat we leren hoe de wereld jullie beter kan steunen.”

Zoontje Archie

Verder vertelde hij nog over zijn tweejarige zoontje Archie en wat hij later wil worden. “De ene dag is het een astronaut, de andere dag is het een piloot”, grapte Harry. Eén ding weet hij zeker: “Als Archie net zo’n sterk karakter heeft als de veteranen en militairen in het publiek, zijn hij en Meghan enorm blij en trots. Met moed kan je alles overkomen.”

Bron: The Independent

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden