Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Dít zijn de 3 meest publieksvriendelijke musea van Nederland, op welke stem jij?

Welk museum krijgt de titel ‘meest publieksvriendelijke museum van Nederland’ en wint de BankGiro Loterij Museumprijs 2019? Door op jouw favoriet te stemmen maak je kans op een reis naar New York! 

Libelle samen met BankGiro Loterij

Het museum dat de meeste stemmen krijgt, ontvangt maar liefst €100.000,- om een museumdroom te realiseren. Dit zijn de drie nominaties én hun museumdroom:

Museumprijs
Van links naar rechts: Stedelijks Museum Schiedam, Van Abbemuseum en Museum Rotterdam

Stedelijk Museum Schiedam
Dit museum doet de dingen anders. In het kleine, gastvrije museum bepaal je bijvoorbeeld zelf wat je voor je lunch betaalt en mag ook gerust hardop gelachen worden. Je ziet er kunst, luistert naar verhalen, er kan samen kerst gevierd worden en tijdens je vakantie verzorgt het museum je planten. Hoe leuk is dat?
Droom: een stadsplein als ontmoetingsplek.
Deirdre Carasso, directeur Stedelijk Museum Schiedam: “Als wij de prijs winnen dan maken we ons plein net zo gastvrij en verrassend als het museum. Een stadsplein, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.”

Van Abbemuseum in Eindhoven
Dit is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Je wordt er als bezoeker uitgedaagd om te reflecteren op actuele maatschappelijke vraagstukken.
Droom: een plek waar iedereen zich thuis voelt.
Charles Esche, directeur van het Van Abbemuseum: “Wij dromen ervan een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht achtergrond, levensbeschouwing, gezondheid, leeftijd of gender. Met het geld kunnen we de impact van het project de Werksalon vergroten. Hierin werken we met diverse groepen samen om ook hun perspectief hier een gezicht te geven. Zo wordt het hier leuker, interessanter en vooral herkenbaarder.

Museum Rotterdam
Dit museum vertelt het verhaal van de stad. De rijke cultuurhistorische collectie neemt je mee van nederzetting aan de Rotte tot aan de moderne architectuurstad. Maar Museum Rotterdam volgt ook op de voet wat er gebeurt in de stad.
Droom: Stadsmakers-lab voor kinderen.
Paul van de Laar, directeur Museum Rotterdam: “Onze droom is het ontwikkelen van een Stadsmakers-lab voor kinderen. Samenwerken aan een betere stad door een open en zeer toegankelijk museum te zijn voor alle Rotterdammers. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.”

Naar New York
Van welk museum wil jij de droom laten uitkomen? Breng hier je stem uit en maak kans op een reis voor twee personen naar New York.

Grootste culturele publieksprijs van Nederland
De BankGiro Loterij Museumprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van de BankGiro Loterij en het Prins Bernard Cultuurfonds, in samenwerking met de Museumvereniging. Elk jaar is er een andere categorie en het museum dat uitblinkt in de categorie van het jaar krijgt een bedrag van € 100.000,-. In 2018 stemde een recordaantal van ruim 113.000 mensen op hun favoriete museum, daarmee is de Museumprijs de grootste culture publieksprijs van Nederland.

Museumprijs

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien