Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

3 verrassende recepten die je met chips kunt maken

Met een zak chips op de bank voor de tv: dat gaat er altijd wel in. Maar wist je dat je met chips ook heel lekkere gerechten kunt maken? Wij geven je 3 lekkere recepten. Eet smakelijk!

Libelle samen met Boerderij Chips

Recept 1: Aardappel-preigratin met Boerderij Chips
Ingrediënten voor 2 – 3 personen:
2 prei in brede ringen gesneden
5 aardappels voorgekookt en in plakken van 1 cm gesneden
120 gr Emmentaler, geraspt
400 ml melk
2 el bloem
2 el boter
1 tl mosterd
peper zout
50 g Boerderij Chips

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C boven/ onderwarmte.
2. Smelt de boter in een steelpan. Zodra de boter gesmolten is voeg je de bloem toe, roer tot een geheel en laat dit op het vuur garen tot een koekjes geur ontstaat. Voeg dan de melk beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren met de garde, zodat er geen klontjes ontstaan. Zodra alle melk is toegevoegd doe je de mosterd en kaas erbij. Breng op smaak met peper en zout.
3. Kook de prei in kokend water voor 2 minuten. Giet dan af en laat het uitlekken. Vet een ovenschaal in met olie of boter. Leg onderop de gekookte aardappels dakpansgewijs. Daarop de prei en verdeel dan de kaassaus erover. Garneer de schotel met gebroken chips en bak het gerecht in ca. 10 minuten goudbruin.

Recept 2: Club sandwich met chips
Neem 3 bruine boeren boterhammen en smeer deze in met wat mayonaise, leg hierop wat sla, een plak kaas, gerookte kipfilet en daarop weer een boterham en dan herhaal je dit nog een keer. Snijd na het opleggen van de laatste boterham de sandwich doormidden en prik er een groet prikker in. Serveer de Boerderij Chips ertussen of erbij en smullen maar!

Recept 3: Chipstoast met zalm
Neem een aantal grote chipjes uit een zak Boerderij Chips, leg hier een stukje gerookte zalm op en leg daarop een eetlepeltje crème fraîche. Maak hem nog aantrekkelijker met wat verse dille.

Boerderij® Chips
Boerderij Chips worden gemaakt van eigen geteelde aardappelen op de boerderij in ‘s-Gravendeel. De aardappelen worden na de oogst in de bewaarloods gesorteerd op maat, vorm en de kwaliteit van de schil. Dat laatste is belangrijk, omdat de chips wordt geproduceerd mét schil. Daarna worden de aardappel gewassen en gedroogd. Vervolgens gaan de piepers in de snijmachine waarna ze belanden in de zonnebloemolie en worden ze gebakken. En dat bakken is een kwestie van persoonlijke aandacht en dat bepaalt de kwaliteit van de chips. Er wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijk producten en er komen geen kunstmatige kleur-, geur en smaakstoffen of conserveringsmiddelen aan te pas. En nog een pluspunt: de chips is gluten- en lactosevrij en zonder toegevoegde suikers.

Kom proeven
Tijdens de Libelle Zomerweek van 23 t/m 29 mei 2019 kun je de Boerderij Chips (in verschillende smaken) live komen proeven in standnummer 1371.

 

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien