Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

4 tips om gemakkelijk te wennen aan contactlenzen

Het dragen van contactlenzen heeft vele voordelen, maar het kan ook even wennen zijn. Met deze tips gaat het vast lukken! 

Libelle met LensOnline.nl

Tip 1: tijd & hygiëne 
Vind je het indoen van lenzen spannend? Het kan inderdaad even wennen zijn, maar je zult merken dat het als snel een gewoonte wordt. Neem er de eerste weken rustig de tijd voor en let goed op de hygiëne voordat je begint. Zorg dat je handen goed gewassen en gedroogd zijn voordat je ze in- én uitdoet.

Tip 2: altijd dezelfde eerst
Maar er een gewoonte van om altijd de linker óf de rechter lens eerst in te doen en hier niet in te wisselen. Zo doe je automatisch de juiste lens in het juiste oog. Als je rechtshandig bent kun je bijvoorbeeld altijd met rechts beginnen.

Tip 3: houd je aan de maximale draagtijd
Er zijn verschillende soorten lenzen die ieder hun eigen draagtijd hebben. Maandlenzen vervang je iedere maand op een vaste dag, weeklenzen vervang je wekelijks en daglenzen gooi je na een dag dragen weg. Het is belangrijk om je hier ook netjes aan te houden, want de draagtijd overschrijven kan tot ernstige ontstekingen leiden.

Tip 4: niet tevreden? Probeer iets anders
Blijf je de lenzen voelen of kun je er nog een paar weken nog steeds niet scherp door zien? Dan heb je waarschijnlijk de verkeerde maat of soort lenzen. Als een lens te ‘vast’ zit, kan deze droog gaan aanvoelen. En als een lens te ‘los’ zit, kan deze zichtbaar zijn bij het knipperen. Bespreek het met je opticiën zodat je andere contactlenzen kunt proberen. Tegenwoordig zijn er contactlenzen voor vrijwel alle ogen en sterktes, dus waarschijnlijk ook voor die van jou!

Lenzen voor iedereen
LensOnline is de grootste online aanbieder van contactlenzen. Hier bestel je snel en simpel lenzen met een plus- of minsterkte – of multifocale lenzen. Langsgaan bij je vertrouwde opticien voor advies kan ook. Dan weet je zeker dat de lenzen die je kiest, goed bij je ogen passen. De lenzen worden thuisbezorgd of gratis afgeleverd bij een van de aangesloten opticiens. Profiteer nu van 30 gratis daglenzen via LensOnline.nl/libelle.

LensOnline

Maartje en de meisjes – deel 22: Jochem neemt niet op

maartje

Premium

Maartje en Jochem zoeken naar een nieuwe weg in hun relatie met elkaar en met anderen. Zal Maartje het contact met Judith nieuw leven inblazen?

De hele week draaien Jochem en ik de B.V. HET GEZIN op de automatische piloot. Het is gezellig, we koken gezond en zelfs met de was ben ik aardig bij. Voor vanavond heb ik als verrassing een oppas geregeld, en neem ik Jochem mee naar een chique-de-friemel restaurant.

Vrijdagmiddag is het altijd een zoete inval bij ons. Kinderen lopen in en uit en omdat Suus weet dat het mijn vrije dag is, waait zij ook vaak nog even aan. [premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien