Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Dít zijn de 5 leukste plekken in Nederland om te wandelen of fietsen

Het is al vaker bewezen: wandelen en fietsen in de natuur doet ons goed. Het is niet alleen goed voor onze conditie, maar het is vooral hartstikke leuk om te doen. Zeker met een heerlijk herfstzonnetje erbij. Dus daarom: de 5 leukste plekken in Nederland om te wandelen of fietsen.

Libelle samen met Center Parcs

#1 Maasduinen – Limburg
Nationaal Park De Maasduinen is een 4500 ha groot gebied in het noorden van Limburg, vlakbij de Duitse grens. Er zijn speciale wandelpaden en fietsroutes aangelegd met de nadruk op ‘stille recreatie’, perfect dus als je een paar dagen wil ontspannen. De route is zo’n 17 km lang, dus dat wordt een lekker sportief dagje in het zuiden.

#2 Nationaal Park De Groote Peel – Limburg
Wandelaars en fietsers die gek zijn op vergezichten kunnen hun hart ophalen in De Groote Peel. Het gebied staat bekend om zijn vele landschapstypen: moerassen, bossen, heide en kleine en grote waterplassen. Hier heb je het allemaal. Vergaap je aan de prachtige natuur.

#3 Natuurgebied De Malpie – Noord-Brabant
Gelegen aan de rand van natuurgebied De Malpie is dit hét startpunt voor een heerlijke fiets-, of wandeltocht. In het café van de Venbergse Watermolen stop je voor een kopje koffie met verse vlaai. Trek eropuit en ontdek de groene veelzijdigheid van dit gebied.

#4 Grevelingen – Zeeland
De Grevelingen, op de grens van Zeeland en Zuid-Holland, is het grootste zoutwatermeer van Europa. Bovendien is het een natuurgebied van internationale allure en een belangrijk onderdeel van de Nederlandse delta. Onder Grevelingen vallen maar liefst 15 (natuur)gebieden, dus voor ieder wat wils.

#5 Veenland – Drenthe
Bargerveen is het natuurgebied in het Drentse Veenland. Een klein maar bijzonder restant van het ooit 300.000 hectare groot moeras. Het veen leeft hier weer. Zo spot je er talloze vogelsoorten en vlinders. De stilte is oorverdovend en de leegte bijna on-Nederlands. Ben je op zoek naar een bijzondere ervaring? Trek dan je laarzen aan en loop over het verende hoogveenpad. Tof!

Ertussenuit
Ook zo’n zin gekregen om eropuit te gaan? Plak er dan meteen een paar nachtjes aan vast. Alle gebieden liggen namelijk in de buurt van de parken van Center Parcs. Verken de omgeving, probeer nieuwe activiteiten en ontspan op een tropisch terras of tank even helemaal bij in de wellness. En in de compleet ingerichte cottages met open haard en privéterras kom je weer helemaal tot rust. En wist je dat je bij Center Parcs ook nog eens kunt profiteren van extra korting als jullie als koppel de respectabele leeftijd van 55 jaar hebben bereikt? Kijk hier voor meer informatie.

Speel hier de sudoku van zondag 19 januari

Sudoku puzzel Libelle

Premium

Zin om je hersenen weer even op scherp te zetten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Op deze zondag 19 januari hebben wij namelijk weer een leuke sudoku voor je.

Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Veel succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien