Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

5 tips om een carrièreswitch te maken

Droom je er ook stiekem van om het (op werkgebied) eens helemaal over een andere boeg te gooien? Of zou je bij je huidige baan door willen groeien, maar heb je daar een bepaalde opleiding of diploma voor nodig? Stop met dromen en duik (weer) de boeken in. Met deze tips & tricks maak jij die carrièreswitch gewoon. 

Libelle samen met Scheidegger 

1. Maak een plan van aanpak

Als je de knoop hebt doorgehakt om weer te gaan studeren, zal je van tevoren goed na moeten denken over hoe je dit gaat aanpakken en hoe je het combineert met je huidige baan of leven. Maak een plan van aanpak en bedenk of je minder gaat werken, wat je vaste studiedagen worden, of heeft het financiële gevolgen omdat je bijvoorbeeld minder gaat werken en hoe je het thuis regelt bijvoorbeeld? Allemaal zaken om goed over na te denken. Denk niet ‘ik kijk per week wel wanneer en hoe ik tijd vrij ga maken’ want dat werkt niet in de praktijk.

2. Studeren = tijd voor jezelf

Studietijd is een investering in jezelf en je toekomst, maar het levert je ook me-time op. Want wees eerlijk: hoe vaak komt het nog voor dat je rustig met een (studie)boek en een kop thee aan tafel kan zitten? Precies. Je sluit je even helemaal af van de wereld en laat de hersenen eens lekker kraken. Een klassieke win-win situatie!

3. Studieruimte

Studeren aan de al zo overvolle keukentafel? Niet doen! Je wordt continue afgeleid door allerlei factoren. Creëer een ruimte in huis waar je je goed kunt concentreren en je niet de hele tijd gestoord kan worden. Zelfs als je alleen thuis bent. Zo voorkom je ook dat je toch nog even tussendoor dat ene wasje wil draaien of met een schuin oog naar de televisie kijkt.

4. E-learning of klassikaal

Denk van tevoren goed na of je een klassikale studie wilt doen of een e-learning vanuit huis. Een studie vanuit huis klinkt handig, maar is lastiger vol te houden. Bij een klassikale studie leer je ook nog eens van je medestudenten en kun je eenvoudiger vragen stellen. Aan beide opties zitten dus voor- en nadelen. Bij Scheidegger opleidingen zijn beide studiesoorten mogelijk. Ook zijn de studies speciaal ingericht voor mensen met een baan en een druk privéleven, waardoor je bijvoorbeeld langer de tijd krijgt om over je studie te doen.

5. Geen smoesjes

Studeren is hard werken. Maar houd je doel voor ogen en rond je studie af. Want hoe druk je ook bent, dat ene papiertje gaat je zoveel plezier brengen. En als die diploma eenmaal binnen is, heb je weer tijd genoeg voor andere leuke dingen. Als dat geen motivatie is!

Over Scheidegger

Een opleiding volgen in combinatie met een druk privéleven of een baan is best pittig. Daar wil je dus maximaal rendement uit halen. Scheidegger helpt jou bij het vinden van de opleiding die het beste past bij jouw wensen, ambities en toekomstplannen. Daarnaast geeft Scheidegger je 6 gouden garanties bij het volgen van een van hun studies: de kleine-klassen-garantie, de goede-docenten-garantie, de persoonlijke-begeleidingsgarantie, de klaar-voor-het-vak-garantie, de examengarantie en de diplomawaarde-garantie. Zo studeer je altijd met de wind in de rug! Kijk voor meer informatie op Scheidegger.nl.

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien