Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

5 tips om je geheugen en concentratie te verbeteren

Soms kan je ergens even niet op komen of heb je moeite om je hoofd ergens bij te houden. Met deze 5 tips kun je het geheugen en de concentratie ondersteunen. Het proberen waard dus! 

Libelle samen met Cogniton® Focus

Tip 1: Ga voor groen
Dol op spinazie en boerenkool? Dat komt goed uit. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat groene bladgroenten een positief effect hebben op je geheugen. Bladgroenten zijn rijk aan bioactieve stoffen, zoals vitamine K, luteïne, bètacaroteen, foliumzuur, vitamine E, nitraat en folaat. Deze stofjes zijn erg belangrijk voor je hersenen.

Tip 2: Rust
Het nemen van dagelijkse rustpauzes kan een positieve invloed kan hebben op de werking van je geheugen. Best het proberen waard, toch? Plan daarom dagelijks een paar keer een moment in waarop je helemaal niks doet. Dim de lichten, leun lekker achterover, sluit je ogen en geniet van tien à vijftien minuten complete rust. Je zal merken dat je achteraf nieuwe informatie beter kan onthouden dan wanneer je dat kwartiertje wel productief bezig zou zijn geweest.

Tip 3: Slaap lekker
Je denkt misschien dat je ligt te niksen in je slaap, maar niets is minder waar. Je hersenen draaien op volle toeren. Je hersenen zijn druk bezig de informatie te beoordelen en uit het korte termijn geheugen de informatie over te plaatsen naar het lange termijn geheugen. Dus nu heb je een goed excuus om uit te slapen!

Tip 4: Blijf bij de tijd
Het nieuwe voedingssupplement Cogniton® Focus bevat het Ginkgo biloba extract en daarnaast ook vitamine D3, selenium en fosfatidylserine. Ginkgo Biloba kan een gunstige invloed hebben op het geheugen en het concentratievermogen.

Tip 5: Train dat brein
Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar door je brein te trainen blijf je mentaal uitgedaagd. Los de puzzel in de krant iedere dag op, of speel op je smartphone leuke braingames. Ook goed voor je geheugen: dansen, lezen, muziek maken, bewegen en sociaal actief zijn.

KAG 2605-1218-2206


voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien