We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

5 tips om je menstruatie zo comfortabel mogelijk te maken

Ongesteld zijn vinden de meesten van ons niet écht een feestje. Dus kun je het jezelf die paar dagen van de maand maar beter zo makkelijk en comfortabel mogelijk maken. Met deze tips lukt dat zeker.

Libelle samen met Libresse

1. Weet wat je eet
Wist je dat bepaalde voeding menstruatiepijn kan verlichten? Het gaat dan om eten dat rijk is aan omega 3-vetzuren, zoals zalm, avocado, walnoten, pompoen en lijnzaad. Last van een slecht humeur als je ongesteld bent? Dan kan broccoli helpen, want dit bestrijdt een depressief gevoel en gaat vermoeidheid tegen. En onze favoriet: pure chocolade. Dit bevat magnesium, dat je stemmingswisselingen tempert en je humeur verbetert.

2. De juiste slaaphouding
Volgens gynaecologen is er een slaaphouding waardoor je minder last hebt van menstruatiepijn: de foetushouding. Als je zo ligt haal je de spanning van je buikspieren af, wat de kans op krampen verkleint. De minst verstandige houding is op je buik slapen. Dit verhoogt de druk op de baarmoeder, waardoor je meer kunt gaan bloeden.

3. Geen stress ’s nachts
Slaap je toch echt het allerliefst op je buik of wil je zeker weten dat je ’s nachts niet doorlekt? Dan is nieuwe Libresse Ultra Goodnight Extra maandverband ideaal. Ze hebben een bredere voor- en achterzijde en in combinatie met de anti-lekrandjes geeft dit je de hele nacht comfort en extra bescherming. Hoe je ook slaapt. Vraag hier gemakkelijk en snel een gratis proefpakketje aan. Ook ideaal als je in aanloop naar de overgang wat heviger ongesteld bent dan gebruikelijk.

4. Voor de zekerheid
Neem het zekere voor het onzekere en zorg dat je altijd tampons of maandverband in je tas hebt zitten. Niets is zo vervelend dan wanneer je onverwachts wat eerder ongesteld bent dan gepland, maar niks bij de hand hebt.

5. Blijf bewegen
Je hebt misschien zin om met een dekentje en een bak ijs op de bank te gaan liggen (en dat mag ook zeker), maar lekker bewegen is toch echt een beter idee als je ongesteld bent. Rustige sporten zoals wandelen, zwemmen, yoga of pilates verbeteren niet alleen je stemming, maar verlichten ook kramp en pijn.

Spierwitte laken challenge
Durf jij op spierwitte lakens te slapen als je ongesteld bent? Met Libresse Ultra Goodnight Extra maandverband hoef je je hierover geen zorgen te maken. Vraag een gratis proefpakketje aan en je maakt kans op een spierwit laken van Libresse, waar je heerlijk op zult slapen. Ook tijdens je menstruatie.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien