Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

5 tips om de dag fit te beginnen

Een goed begin is het halve werk: met deze 5 tips begin je de dag fit, fris en fruitig. 

Libelle samen met VSM

1. Daglicht
Open de gordijnen en laat het daglicht je kamer binnenkomen. Naast dat het effect heeft op je humeur, kan daglicht een positieve invloed hebben op je productiviteit. Zie je te weinig daglicht? Dan kan een lichtwekker (zeker in de winter) wellicht uitkomst bieden. Je wordt dan tijdens je slaap langzaam door het licht van de wekker voorbereid op het wakker worden. 

2. Sla het ontbijt niet over
Ga nooit zonder ontbijt de deur uit. Zonder ontbijt is je concentratievermogen mogelijk minder en ook je energieniveau kan lager zijn.

3. Frisse lucht
Ook al is het niet al te warm buiten, het kan geen kwaad om eens wat vaker een raampje open te zetten. Want een beetje zuurstof happen kan goed zijn voor je algehele gezondheid. Adem buiten eens goed diep in en uit en laat je lichaam profiteren van de frisse lucht.

4. Vrolijke noot
Zingen onder de douche: doen we dat niet stiekem allemaal? Misschien maak je je familie of huisgenoten er iets minder gelukkig mee, maar door een muzikale start van de dag kan je de hoeveelheid cortisol in je bloed verlagen. Cortisol is het hormoon dat gelinkt is aan stress. Hoe minder stress aan het begin van de dag, hoe beter.

5. Rekken en strekken
Hoe ouder we worden, hoe vaker we te maken kunnen krijgen met ochtendstijfheid. Probeer daarom in de ochtend eens rek- en strekoefeningen te doen om je lichaam wat soepeler te maken. Een andere tip: Spiroflor spray van VSM verzorgt de spieren bij ochtendstijfheid. Spiroflor spray maakt gevoelige spieren soepel. Handig: de spray is met één handbeweging makkelijk aan te brengen en sprayt in alle standen. Zélfs ondersteboven. Ideaal voor lastig bereikbare plekken zoals rug, schouders en nek.

Ryanne van Dorst: “Ik praat al snel te veel, ik zeg alles wat in me opkomt”

Ryanne van Dorst - Libelle

Premium

Ryanne van Dorst (35) is muzikant en programmamaker. Ze maakt de podcast Apodcalypse over artiesten en hun muziek. Ryanne heeft een vriendin en woont in Rotterdam.

Waarom moeten we je podcast Apodcalypse luisteren?
"Dat hóeft niet, maar ik wilde voordat de wereld vergaat nog één keer door mijn platenkast lopen. In de podcast luister ik van elke plaat één nummer. Als je meeluistert, leer je misschien nieuwe muziek kennen. Het

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien