Libelle Beauty cadeaubox met 77% korting!

Zoek binnen:

6 redenen waarom je op Aruba de ultieme vakantie beleeft

Zon, zee, strand én wuivende palmbomen. Op het Caribische eiland Aruba beleef je het ultieme vakantiegevoel, en wel om déze redenen.

Libelle met Corendon

1. Prachtige stranden
Wie behoefte heeft aan een heerlijke strandvakantie, zit op Aruba helemaal goed. Het eiland heeft hagelwitte zandstranden, een turquoise zee en verborgen baaitjes tussen kalkstenen kliffen. Bij Palm Beach kun je naar hartenlust watersporten en Malmok beach is een kleiner baaitje met prachtig uitzicht tijdens de zonsondergang. En ook onder water is veel moois te zien, dus neem zeker een keer een snorkelset mee naar het strand.

2. Warm klimaat
Het hele jaar door is het warm én zonnig op Aruba. Ook de zee is het hele jaar door tussen de 26 en 28 graden. In oktober, november en december is er wat meer kans op een regen- of onweersbui, maar de tweede helft van de Nederlandse winter is het eiland ideaal om te overwinteren.

3. National Park
Naast relaxen op het strand, kun je ook een actiever dagje inplannen. Een jeeptour naar Arikok National Park bijvoorbeeld, wat maar liefst 20% van het eiland beslaat. Je vindt er bijzondere flora en fauna, spectaculaire grotten, originele Indiaanse rotstekeningen en landformaties van lava. Ook zijn er indrukwekkende natuurlijke bruggen ontstaan, doordat de beukende golven en sterke wind langzaam de kalkstenen kliffen uitsleten.

4. Prachtige vakantiekiekjes
Je vakantie is niet compleet zonder prachtige vakantiekiekjes. Gelukkig is Aruba ontzettend fotogeniek. De blauwe zee, wuivende palmbomen en het hagelwitte zand doen het altijd goed op foto’s en een stoere selfie op een van de natuurlijke bruggen mag ook niet ontbreken. Breng ook zeker een bezoekje aan Flamingo Beach, want hier kun je op de foto met felroze flamingo’s in een knalblauwe zee.

5. Stadjes bezoeken
De grootste stad van het eiland is Oranjestad, in de volksmond ‘Playa’ genoemd. De huisjes aan de boulevard hebben vrolijk gekleurde gevels (doet het ook leuk op de foto!) en je kunt er naar hartenlust shoppen. San Nicolas is ook een leuk stadje om te bezoeken en heeft een echte Caribische vibe, mede door de vele kleurrijke muurschilderingen.

6. Heerlijk eten
Op Aruba zijn heel veel leuke restaurants waar je aan zee kunt eten. De vis en zeevruchten komen vers uit de zee. Als je hier een keer geen zin in hebt is er ook nog genoeg anders lekkers (Italiaans, sushi, steakhouse). En probeer ook zeker de lokale Creoolse keuken. Deze heeft Spaanse, Franse, Afrikaanse, Indiaanse en Indiase invloeden. Ingrediënten die veel worden gebruikt zijn cassave, Madame Jeanette-peper, foelie, suikerriet, yamwortel, bonen, knoflook en kokos, en kip- en geitenvlees.

Overnachten
Nienke verbleef via Corendon in het Holiday Inn Resort op Aruba, direct aan het populaire Palm Beach. Dit luxe 4-sterrenrestort heeft maar liefst 6 à-lacarterestaurants, 3 zwembaden en er zijn veel winkels en restaurantjes in de buurt. Op het strand maak je gratis gebruik van ligbedden en parasols. Toe aan wat actiefs? Kitesurfen, duiken, yogales volgen of een balletje slaan op de tennisbaan: het kan allemaal. Iedere dag is er live muziek en op woensdag en zaterdag zijn er live shows. Je boekt deze reis al vanaf 899 euro per persoon inclusief vlucht, transfer en overnachtingen.

Corendon vakanties

Zo ziet deze week (14 juli t/m 20 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.
Numerologie werkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien