Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Déze bizarre en grappige feitjes over je ogen ken je nog niet

We zijn er dagelijks van afhankelijk om de wereld om ons heen te kunnen zien: onze ogen. Maar hoeveel weten we er eigenlijk over? Deze bizarre en grappige feitjes ken je vast nog niet. 

Libelle samen met Specsavers

Wist je dat…

  • je gemiddeld 20.000 keer per dag met je ogen knippert?
  • mensen met lichte ogen vaker knipperen dan mensen met donkere ogen? Dit komt waarschijnlijk doordat ze sneller last hebben van droge ogen.
  • niemand met open ogen kan niezen? Het is wél een fabeltje dat je ogen eruit kunnen poppen als je ze probeert open te houden tijdens het niezen.
  • iedereen bij de geboorte kleurenblind is? Na vier maanden ontwikkelen baby’s het vermogen om kleuren te onderscheiden.
  • een pasgeboren baby maar tot een afstand van 38cm kan zien? Precies genoeg om zijn moeder te onderscheiden tijdens het knuffelen.
  • het zicht pas vanaf het tiende levensjaar helemaal ontwikkeld is?
  • goed werkende ogen ongeveer een miljoen kleuren kunnen onderscheiden?
  • meer mannen dan vrouwen kleurenblind zijn? 1 op de 12 mannen is kleurenblind, tegenover slechts 1 op de 250 vrouwen. In totaal is 8% van de mannelijke wereldbevolking kleurenblind. Niet te snel oordelen dus, als je weer eens een man in een rare kleurencombinatie ziet lopen. 😉

Doe de quiz & win
Doe nu mee met de Ogen Show, leer nog meer leuke feitjes over je ogen én maak kans op een reischeque ter waarde van € 1.500,-. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken, is de drie vragen in de interactieve quiz beantwoorden. Succes!

Zijn jouw ogen in goede conditie?
Ten minste de helft van al het zichtverlies kan worden voorkomen, als dit in een vroeg stadium wordt gedetecteerd en behandeld. Daarom biedt Specsavers een preventief ooggezondheidsonderzoek aan. Ervaar je weleens klachten (droge ogen bijvoorbeeld), komen er (erfelijke) ziektes in de familie voor of wil je er gewoon zeker van zijn dat je ogen in goede conditie zijn? Maak een afspraak of bezoek een van de winkels. Je wordt er altijd geholpen door gediplomeerde opticiens en optometristen, en ze hebben een uitgebreide brillencollectie.

Specsavers logo

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien