Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Boodschappen doen voor maar 50 euro per week? Zó doe je dat

Schrik je elke keer weer als je ziet hoeveel je deze week hebt uitgegeven aan boodschappen? Er zijn genoeg manieren om aardig wat geld te besparen op dit vlak.

Libelle samen met Aegon

Met deze tips is het zelfs mogelijk om voor slechts 50 euro per week boodschappen te doen.

1. Maak een weekplanning 
Een goede weekplanning is onmisbaar om zo goedkoop mogelijk de week door te komen. Kijk eerst wat je nog in de kast hebt staan; zo koop je niets dubbel én je weet meteen welke producten de basis gaan vormen voor je nieuwe gerechten. Probeer ingrediënten in meerdere gerechten te verwerken zodat alles op gaat.

2. Ga naar de markt
Een bezoekje aan de markt kan enorm schelen in je portemonnee. Zeker als je aan het eind van de dag gaat en de marktkoopmannen maar wat graag van hun spullen af willen. En als je veel bij dezelfde kraam koopt kun je soms zelfs een extra mooie deal sluiten. Fijn!

3. Grootverpakkingen
Het kost even wat ruimte in je keukenkastjes, maar producten die lang houdbaar zijn kun je het best in een zo groot mogelijke verpakking kopen. Wel alleen als je ze ook écht gebruikt, anders is de kans groot dat ze toch ongebruikt in de kast blijven staan.

4. Minder met frisdrank
Wordt er bij jou thuis regelmatig frisdrank gedronken? Daar geef je ongemerkt best wat geld aan uit. Probeer jezelf aan te leren vooral water te drinken, dat komt immers (vrijwel) gratis uit de kraan. Toch liever een smaakje? Voeg wat fruit of munt (van de markt) toe.

5. Check aanbiedingen
Dit betekent niet dat je voor elke aanbieding naar een andere supermarkt hoeft te gaan. Tenslotte: hoe vaker je een supermarkt inloopt, hoe groter de kans dat je tóch weer extra dingen meeneemt. Het is wel slim om alle aanbiedingen goed in de gaten te houden. Sla van je favoriete producten, die lang houdbaar zijn, meteen wat extra’s in.

6. Gebruik de diepvries
De diepvries wordt je nieuwe beste vriend. Want van groentes die niet zo vers meer zijn kun je nog prima een flinke pan soep maken en invriezen. Dat geldt trouwens ook voor andere restjes of aanbiedingen die je groot hebt ingeslagen. Daarnaast is fruit uit de diepvries hartstikke lekker, handig én goedkoper.

7. Koop seizoensgroenten & fruit
Grote kans dat je te veel betaalt voor groente en fruit als je deze ‘buiten het seizoen’ koopt. Koop groenten uit het seizoen; dat is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens verser en lekkerder.

8. Eet minder vlees
Want vlees (en vis) tikt aardig aan op het boodschappenlijstje, zeker als je voor een meer diervriendelijke variant gaat. Veel gerechten zijn ook heel lekker zonder vlees én meteen een stuk goedkoper.

9. Gebruik alles
Heb je een flinke voorraad tomaten of andere groenten ingeslagen voor weinig, maar krijg je het niet op tijd op? Vaak kun je er nog prima soep of hartige taart van maken. Van bananen die wel erg rijp zijn, kun je nog een bananenbrood maken en appels waar een rot plekje op zit verwerk je in een zelfgemaakte appelmoes.

Én doe de Goed met geld-test
Wil je nog meer handige tips en weetjes om geld te besparen? Doe dan meteen even de Goed met geld-test van Aegon. Je ontdekt in een paar minuten welk geldtype je bent én wat je valkuilen zijn. Handig, want Nederlanders worden steeds meer zelf verantwoordelijk voor hun eigen financiële toekomst. Omdat het regelen van geldzaken echter niet ieders hobby is, helpt Aegon je graag op weg.

AEGON_(logo)

 

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien