Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Caroline en Gemma hebben artrose en zijn nu zinnige zorggenoten

Met de Join2Move-app werkte Caroline twaalf weken aan haar artroseklachten. Met succes. Door specifieke oefeningen te doen, heeft ze minder pijn.

Libelle samen met VGZ

Caroline (55, links): “Door jarenlange intensieve zorg voor mijn man, zijn mijn gewrichten te zwaar belast. Vijf jaar geleden werd geconstateerd dat mijn heup versleten is en bleek ik artrose te hebben. Gelukkig kwam ik in aanmerking voor een kunstheup. Na een succesvolle operatie dacht ik dat daarmee de kous af was. Helaas kreeg ik daarna veel klachten aan mijn gewrichten. Het hielp al enorm dat ik gezonder ben gaan leven en behoorlijk ben afgevallen. Mijn fysiotherapeut wees me op de Join2Moveapp. Deze app biedt specifieke oefeningen voor mensen met artrose in de knie of heup, die ik gewoon thuis en in mijn eigen tempo kan doen. De app stuurt me reminders als het tijd is voor mijn oefeningen. Het werkt echt, mijn klachten zijn verminderd. Ik kan eindelijk weer wandelen zonder pijn.”

Gemma (53): “Ik ben dol op hardlopen, maar een paar weken geleden blokkeerde mijn knie tijdens mijn vaste rondje. Mijn knie werd direct dik en ik dacht nog: dat gaat vanzelf wel over, maar helaas bleek uit de MRI-scan dat ik artrose heb in mijn linkerknie. Ik loop nu bij de fysio en heb al gehoord over de Join2Move-app. Ik hoop dat mijn klachten verminderen door de oefeningen, want ik mis het hardlopen enorm.”

Caroline: “Ik kan eindelijk weer wandelen zonder pijn” 

Caroline: “We hebben vandaag samen een aantal oefeningen gedaan en ik hoop dat ik Gemma heb geïnspireerd door te gaan, zodat ze binnenkort haar geliefde rondje weer kan hardlopen. Misschien ga ik wel mee!”

Zinnige Zorg
VGZ zet zich al jaren in voor initiatieven die de zorg beter maken. Join2Move is daar een voorbeeld van. Ontdek wat zinnige zorg voor jou kan betekenen op vgz.nl/zorggenoten.

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien