Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

4 redenen waarom je de film De Beentjes van Sint-Hildegard thuis wilt kijken

Nu de zomer echt bijna ten einde is, kunnen we weer uitkijken naar avonden languit op de bank voor de tv met een kop thee en de kaarsjes aan. Gordijnen dicht, zet een goede film aan en je avond is pas echt compleet. 

Libelle samen met Pathé Thuis

De film De Beentjes van Sint-Hildegard neemt je mee naar Twente. Hier ontmoet je Jan en Gedda, die al 35 jaar met elkaar getrouwd zijn. De overbezorgde Gedda zorgt ervoor dat haar echtgenoot niks te kort komt, ze staat al met de thee klaar voordat Jan zelf weet dat hij daar zin in heeft. Hij krijgt het Spaans benauwd van deze ‘ijzeren’ greep van zijn vrouw. Met hun pensioen in zicht neemt Jan een orthodoxe beslissing en start een zoektocht naar eigenheid en betekenis. Wij geven je 4 goede redenen om deze film nu thuis te kijken.

1: Nederlandse bioscoophit

De Beentjes van Sint-Hildegard is dé Nederlandse bioscoophit van 2020. De film ging in februari dit jaar in première en draaide slechts een maand voordat de bioscopen hun deuren door corona moesten sluiten. Gelukkig ging de film op 1 juni opnieuw in première en trok het opnieuw veel bezoekers. Nu hoef je de deur niet meer uit en kijk je de film gewoon lekker thuis.

2: Filmdebuut Herman Finkers

De Twentse cabaretier Herman Finkers maakt in De Beentjes van Sint-Hildegard film zijn debuut als acteur. Herman speelt de rol van de 65-jarige Jan Sanderink die na 35 jaar wil ‘uitbreken’. De droge humor in zijn cabaretshows zal je ook tijdens deze film een lach op je gezicht bezorgen.

3: Twents dialect

Je moet het regisseur Johan Nijenhuis nageven: een Nederlandse film maken met een dusdanig zwaar Twents dialect dat ondertiteling nodig heeft, dat is gedurfd. Maar de manier waarop Herman Finkers en Johanna ter Steege als echte Twentenaren hun rollen vertolken verdient een groot compliment.

4: Herkenning

De Beentjes van Sint-Hildegard is een relatiekomedie over de liefde tussen Jan en Gedda die verstikkend werkt. Jan wil na 35 jaar huwelijk op zoek naar eigenheid. De manier waarop hij de rol vertolkt zal voor veel herkenning zorgen. Niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen.

Thuis de nieuwste films

Wil jij ook toegang tot het grootste filmaanbod van Nederland? Dan wil je waarschijnlijk alleen betalen voor datgene wat je écht kijkt. Dan is Pathé Thuis perfect voor jou. Een account aanmaken is gratis en je betaalt eenvoudig per film met iDEAL, Paypal of creditcard. Pathé Thuis voegt wekelijks nieuwe films toe. Kijk de grootste blockbusters tot aan prijswinnende arthouse films als eerste in jouw thuisbioscoop. Meer weten? Kijk hier.

 

 

Maartje en de meisjes – deel 52: “Dus jij bent Vera’s nieuwe vlam?”

nieuwe vlam

Een tikkeltje zenuwachtig en tegelijk vol vertrouwen belt Maartje aan bij haar knappe werkrelatie Vera. Ze weten allebei dat er niets zakelijks op de agenda staat vanavond. Haar verbazing is dan ook groot als een jochie van een jaar of zes met grote ogen de deur open doet.

“Kom jij ook al voor mama?” vraagt het ventje van drie turven hoog.

“Ehm… hoi!” stamel ik. “Ik ben Maartje. En wie ben jij?”

“Felix. Ik heb een Tijannosaujus.”

“Hoi Felix. Dat is mooi zeg, een Tyrannosaurus. Ik kom voor Vera, is dat jouw mama?”

Op dat moment steekt Vera

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien