Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Met dít heerlijke dessert maak je gegarandeerd indruk met kerst

Met kerst zetten we graag iets extra feestelijks op tafel. Dat gaat met deze bombe met drie smaken ijs en fruit zeker lukken. Bereid ‘m een dag van tevoren, dan staat de ijstaart op de dag zelf heel snel op tafel. 

Libelle samen met Hertog

De bereiding is een stuk makkelijker dan je denkt. Wedden dat je hiermee indruk maakt op je familie en vrienden?

Bombe met drie smaken ijs en zacht fruit
Voor ca. 10 personen

Dit heb je nodig:

 • 2 bakken Hertog bosbessen cheesecake-ijs (à 900 ml)
 • 1 bak Hertog slagroomijs (à 900 ml)
 • 200 gram frambozen en/of blauwe bessen
 • 1 potje frambozen-halvajam, gezeefd
 • 1/2 bak Hertog chocolade brownie-ijs (à 900 ml)
 • 250 ml slagroom
 • 25 ml melk
 • 75 g pure chocolade, in stukjes
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 2 el gehakte pistachenootjes (ter garnering)
 • 1 el decoratiestrooisel naar keuze (ter garnering)
 • bolle kom van Ø 18 cm (ca. 2 liter inhoud)
 • plastic vershoudfolie

Bereiding:

 1. Bekleed de kom met vershoudfolie en laat dit ruim over de rand hangen.
 2. Laat het bosbessen cheesecake-ijs iets zachter worden. Maak vervolgens een laag van ca. 2 cm dik in de kom en strijk glad. Zet de kom een half uurtje in de vriezer.
 3. Laat ondertussen het slagroomijs zachter worden, schep er 150 g fruit voorzichtig doorheen. De rest van het fruit gebruik je als garnering. Zet het ijs terug in de vriezer.
 4. Haal de kom weer uit de vriezer en bestrijk de eerste laag met een dun laagje jam en vries weer aan.
 5. Haal het slagroomijs weer uit de vriezer en laat iets zachter worden. Maak de tweede laag van het slagroomijs en vries weer een half uurtje aan.
 6. Laat ondertussen het chocolade brownie-ijs iets zachter worden. Schep de bombe vol met chocolade brownie-ijs en strijk glad. Zet weer in de vriezer.
 7. Breng in een steelpan 100 ml slagroom met de melk tegen de kook aan. Haal van het vuur en laat de chocolade erin smelten. Roer tot een gladde chocoladesaus en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de rest van de slagroom met de vanillesuiker lobbig en zet in de koelkast.
 8. Keer de bombe op een bord en verwijder de folie. Bestrijk de bombe met een laagje slagroom. Zet indien nodig weer terug in de vriezer. Bedruip met de afgekoelde chocoladesaus en versier de bombe met de gehakte pistachenootjes, het fruit en decoratiestrooisel. Vries nog even in of serveer direct.

Voorbereidingstijd (stap 1 t/m 7): ca. 3 uur.
Bereiden (stap 8): 30-45 minuten voor serveren

Hertog ijs
Met Hertog ijs maak je heel gemakkelijk een indrukwekkend en lekker dessert. Deze bombe is natuurlijk ook te maken met andere smaken Hertog ijs, zoals koffie royaal of yoghurt bosvruchten. Bekijk deze ijsrecepten eens voor nog meer inspiratie. En vergeet jouw dessert niet online te delen met #hertogijs.

Fijne feestdagen!

Hertog ijs

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien