Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dokter Rutger: “Dít zijn de verschillen tussen twee vluchtelingenkampen op Lesbos”

Als Dokter Rutger voor Libelle TV en Artsen zonder Grenzen op Lesbos is, ziet hij met eigen ogen de verschillen tussen de twee vluchtelingenkampen daar.

Libelle samen met Artsen zonder Grenzen

Ook interviewt hij Mardjan. Zij werkt op Lesbos als tolk en cultureel begeleider.

Eerder liep Dokter Rutger mee met kinderarts Ida, bekijk hier zijn vlog.

Bijzonder werk
Het verschil maken voor mensen in nood, dat is wat Artsen zonder Grenzen wil bereiken. Ze verlenen medische hulp aan mensen die dit hard nodig hebben, maar niet krijgen: in oorlogs- en conflictsituaties en op plekken waar mensenlevens worden bedreigd, en altijd los van ras, geloof of politieke voorkeur.

Op de hoogte blijven van het bijzondere werk van Artsen zonder Grenzen? Volg ze op Facebook op bezoek de website voor meer informatie of om een donatie te doen.

Artsen zonder Grenzen

 

Saskia: “Het werd pijnlijk duidelijk dat mijn moeder eigenlijk geen vrienden van zichzelf heeft”

geen vrienden

Saskia vertelt over haar moeder die na de dood van haar man geen vrienden meer over de vloer kreeg. 

Saskia: “Nadat mijn vader was overleden werd het ineens heel erg rustig in het huis waarin mijn moeder nu alleen woont. Tot die tijd, en vooral in de periode waarin mijn vader nog gezond was, kwamen er elke week wel vrienden over de vloer. Stellen met wie mijn ouders al heel lang optrokken. Mijn vader hield van plezier maken. We zeiden wel eens dat hij eigenlijk in Limburg geboren had moeten worden, want hij was voor mijn gevoel een typische carnavalsvierder.

Geen v

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien