Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Ga jij gourmetten met de feestdagen? 5 handige én lekkere tips

Met de feestdagen slaan we massaal weer aan het gourmetten. Het levert weinig stress op, iedereen is chef van zijn eigen pannetje en niemand staat de hele avond te zwoegen in de keuken. 

Libelle samen met Blokker

Met deze tips en producten wordt het gourmetavondje dit jaar éxtra speciaal.

Tip 1: verras elkaar
Iedereen is altijd druk in de weer met z’n eigen pannetje. Handig, maar nóg leuker wordt het als je elkaar verrast. Maak van tevoren lootjes met alle namen, trek deze en vervolgens maakt iedereen voor zijn of haar getrokken lootje het állerlekkerste gourmetpannetje. Een leuke test om te zien of jullie elkaars smaak wel zo goed kennen!

Tip 2: keuzestress? Ga voor een thema
Ervaar je bij gourmetten altijd dezelfde keuzestress als bij een lopend buffet? Dat je door álle opties niet meer weet wat je moet nemen of de vreemdste combinaties door elkaar maakt? Kies dit jaar dan voor een thema. Een landenthema als Italiaans, Spaans of Aziatisch zorgt ervoor dat alles goed bij elkaar past.

Tip 3: ook lekker als toetje
Gebruik de gourmetset ook voor het nagerecht. Wat dacht je van warm fruit met ijs? Bijvoorbeeld plakjes banaan met suiker en likeur, of gegrilde ananas met kokosijs. In een gourmetpannetje kun je ook heel goed kleine pannekoeken maken, lekker met fruit en chocolade.

Tip 4: in no time de geur uit huis
Het nadeel van gourmetten is de vettige lucht die kan blijven hangen in huis. Als je na het gourmetten wat schaaltjes met spiritus neerzet is die geur zo weg. Of plaats een hittebestendig kommetje met azijn boven een waxinelichtje. Ook koffiebonen neutraliseren geurtjes, dus laat wat koffie op een laag pitje verdampen.

Tip 5: alles in huis
Of je nu gaat gourmetten, fonduen, steengrillen of een driegangendiner op tafel zet: Blokker heeft alles om de benodigde voorbereidingen in de keuken te treffen en samen te genieten van een feestmaal. Wij maakten alvast een selectie uit het ruime assortiment, maar bekijk ook zeker even de digitale folder met nóg meer handige en mooie producten, en allemaal scherp geprijsd.

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien