Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Inge en Els hebben allebei diabetes type 2 en zijn nu zinnige zorggenoten

Inge (45) en Els (58) hebben allebei diabetes type 2. Met ‘Keer Diabetes2 Om’ werkte Inge aan een gezonde leefstijl. Met succes, want ze heeft geen medicatie meer nodig! En dat is precies wat Els ook dolgraag wil!

Libelle samen met VGZ

Inge (rechts op de foto): “Ik was zo moe, ik lag zelfs hele dagen op de bank en had nergens energie voor. Mijn huisarts stelde diabetes type 2 vast. Ik kreeg direct medicijnen mee en een paar jaar later moest ik zelfs aan de insuline. Toch voelde ik me nog steeds beroerd. Via mijn diabetesverpleegkundige werd ik op het programma ‘Keer Diabetes2 Om’ gewezen. In zes maanden tijd werkte ik aan een nieuwe leefstijl. Ik viel twaalf kilo af en mijn droom kwam uit: ik had geen medicijnen meer nodig! Ik voel me nu een ander mens.”

Els: “Tien jaar geleden kreeg ik de diagnose diabetes type 2. Ik ben al die tijd op zoek geweest naar een manier om mijn ziekte onder controle te krijgen, maar niets hielp. Ook de medicatie niet. Ik voelde me zo verdrietig. Mijn huisarts vertelde me over het programma, en dat was het beste advies dat ik ooit heb gekregen. Tijdens Keer Diabetes2 Om leer je in een groep van twintig personen wat diabetes type 2 eigenlijk is, hoe het lichaam werkt en wat voeding voor jou kan betekenen. Dat groepsgevoel is zó belangrijk, het geeft zo veel steun. We zijn allemaal anders, maar kampen met hetzelfde probleem. Ik wil net als Inge over een paar maanden kunnen zeggen dat ik geen medicijnen meer nodig heb. Ik ben er nog lang niet en heb nog veel te leren, maar dit gaat me lukken. Ik weet het zeker!”

“Na drie dagen voelde ik mijn energie al terug komen, ik leef weer!”

Inge: “Hartstikke leuk om te zien dat Els zich nu al zo veel beter voelt. We hebben vandaag een hoop recepten en ervaringen uitgewisseld. Ik ben blij dat ik op deze manier ook anderen kan helpen.”

Zinnige zorg
VGZ zet zich al jaren in voor zinnige zorg: initiatieven die de zorg beter maken. Daarom vergoedt VGZ het programma Keer Diabetes2 Om. Ontdek wat zinnige zorg voor jou kan betekenen op vgz.nl/zorggenoten.


Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien