Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Zó weet je zeker of Goudse kaas echt in Nederland gemaakt is

Je zou het door de naam wel denken, maar gek genoeg wordt Goudse kaas niet altijd in Nederland gemaakt. Gelukkig is er nu een keurmerk om kaas uit Nederland te herkennen.  

Libelle samen met NZO

Als het op kaas aankomt heeft Nederland een naam hoog te houden. Al in de prehistorie werd er in ons land kaas gemaakt en sinds die tijd is het kaasmaken tot in de puntjes verfijnd.

Eeuwenoude kwaliteit
Inmiddels is Nederland één van de grootste kaasexporteurs ter wereld en worden we geroemd om de kwaliteit die we al eeuwen leveren. Dat is iets om trots op te zijn. Maar gek genoeg komt Goudse kaas niet altijd uit Nederland. Gelukkig is er nu een keurmerk om kaas uit Nederland te herkennen: het Gouda Holland-keurmerk.

Geografische oorsprong
Om de originele Goudse kaas te beschermen heeft de Europese Unie de échte Nederlandse Goudse kaas een BGA-erkenning verleend, met de aanduiding Gouda Holland. BGA staat voor Beschermde Geografische Aanduiding. Alleen producten of levensmiddelen die hun reputatie danken aan hun geografische oorsprong en daar geproduceerd worden, komen hiervoor in aanmerking. Champagne bijvoorbeeld, dat mag alleen zo heten als het uit de Franse streek Champagne komt.

Unieke kaas
Dat Gouda Holland-kaas die erkenning nu ook heeft gekregen, is niet voor niets. Dit maakt Gouda Holland-kaas zo uniek:

  • 100% Nederlandse melk: Gouda Holland-kaas wordt gemaakt van melk van Hollandse koeien die zoveel mogelijk in de wei grazen.
  • De duur van de rijping: de kazen rijpen minimaal vier weken in Nederland en op houten planken, dit bepaalt de karakteristieke smaak.
  • Uniek recept: een Gouda Holland-kaas is een volvette (48+), natuur gerijpte kaas met een zacht romige tot meer pittige smaak. De volle smaak wordt bepaald door de 100% Nederlandse melk, het eeuwenoude recept en de ervaring van de Nederlandse kaasmakers. Kaasmeesters waarborgen continu de kwaliteit, zodat alleen de kaas die aan alle eisen voldoet, Gouda Holland mag heten.
  • Eeuwenoud Nederlands vakmanschap: Gouda Holland-kaas is het resultaat van de typische Nederlandse kaascultuur. De kaas wordt al eeuwen op basis van dezelfde principes gemaakt en het ambacht van kaasmaken werd generaties lang van vader op zoon doorgegeven. Voortdurende verfijning van het recept en ambacht heeft geleid tot de huidige smaak en kwaliteit.

Kijk hier voor meer informatie over Gouda Holland-kaas en hoe kaas wordt gemaakt.

De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het uitvoerend agentschap voor consumenten, gezondheid, landbouw en voeding (Chafea) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.

Dít is de numerologische weekvoorspelling van week 4

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

[premium-verder-lezen]Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli v

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien