Laatste kans in Nederland: Whitney – a Tribute by Glennis Grace

Zoek binnen:

Dít is alles wat je moet weten over kaas(plankjes)

Elke maand besteden we aandacht aan een vers product van Albert Heijn. Deze week: alles wat je moet weten over kaas.

Libelle samen met Albert Heijn

Marleen Koolmees is redactiemanager bij Libelle en presenteert de kookwedstrijd. Deze week maken 3 lezeressen hun favoriete gerecht met kaas. Marleen: “Ik ben geboren in kaasstad Alkmaar en dus een echte kaaskop. Niets is zo lekker als een boterham met jonge kaas of, nog fijner: een kaasplankje! Toastjes erbij, glas wijn, en mijn avond kan niet meer stuk.”

De perfecte kaasplank
Voor een goede variatie in smaak kun je kaasjes kiezen uit 5 (kaas)categorieën: geiten- en schapenkaasjes, wittekorstkaasjes, halfharde en harde kaasjes, rodekorstkaasjes en blauwaderkaasjes. Daarbij is het het lekkerst om de kaasjes op je plankje van mild tot pittig te presenteren en te eten, dus van een fris geitje via een romige witte of een volle rode tot een sterke blauwe. Ook binnen elke kaasgroep zelf kun je kiezen uit kaasjes met een milde tot pittige smaak. Deze smaaksterkte vind je terug op de verpakkingen van de kaasjes bij Albert Heijn.

Wist je dat….
… het goed is om kaasjes een uur van tevoren uit de koelkast te halen? De verschillende aroma’s komen dan het beste tot hun recht.
… je voor een borrelplank het beste 150 gram kaas per persoon kunt rekenen? Serveer je kaas als dessert, dan is 75 gram per persoon voldoende.

De kleintjes van AH
Bij Albert Heijn zijn maar liefst 12 kleine (buitenlandse) kaasjes verkrijgbaar. Zoals een kleintje roombrie, 100 g voor € 1,-.

À la Française
Niet alleen op de borrelplank, maar ook gewoon lekker op een broodje is Le Marcaire, gemaakt van koemelk uit de Elzas. Door de gewassen korst heeft de kaas een aromatisch karakter. Lekker met gedroogde vijgen!

Spaanse queso
Een romig en lichtzoet geitenkaasje: Murcia al Vino. Herkenbaar aan de donkerpaarse korst, omdat de kaas tijdens de rijping in rode Murciawijn wordt gedompeld.

Lekker Hollands
Mag zeker niet bij de borrel ontbreken: drie jaar gerijpte Zaanlander. Een volle en krachtige Hollandse kaas, vakkundig gemaakt en in alle rust gerijpt onder de beste condities.

 

Franse Brie
Een absolute aanwinst op de kaasplank! Deze zachte brie is gemaakt met melk van koeien uit de Franse Lorraine en zorgvuldig gerijpt. Lekker vol en romig en pittiger dan een gewone brie.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien