Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Altijd al eens willen koken in Koffietijd? Deel jouw 'restjes-gerecht' en win!

In Nederland gooien we jaarlijks 41 kilo eten per persoon weg. Ontzettend zonde en niet erg milieubewust. Door vaker met restjes te koken kun je daar iets aan doen, en je kunt er nu ook nog een hele toffe prijs mee winnen! 

Libelle samen met Cordaid

Voedsel is wereldwijd een schaars goed. In Nederland merken we daar niet zoveel van – de supermarkten liggen vol met etenswaren van over heel de wereld – maar in andere landen ondervinden mensen dat wel dagelijks.

Oogstbewaarzakken
Bijvoorbeeld in Oeganda, waar boerinnen door het veranderende klimaat met allerlei uitdagingen kampen. Zoals voedselbederf, waardoor hun oogst te weinig oplevert op de markt. Cordaid helpt deze boerinnen door hen oogstbewaarzakken te geven die ervoor zorgen dat hun producten langer vers én dus verkoopbaar blijven. Dankzij de slimme zak houden ze 15% tot 25% meer van hun oogst over en dit levert op een duurzame manier een beter inkomen op voor de boerinnen en hun families. Zo is het inkomen van boerinnen die de zakken gebruiken met 25% gestegen.

Cordaid

Koken met restjes
Jij kunt gemakkelijk je steentje bijdragen aan dit mooie project en het tegengaan van voedselverspilling, door minder eten weg te gooien. Cordaid daagt je uit om een maaltijd te koken met restjes. Een lekker, gezond en creatief gerecht van ingrediënten die je anders niet meer zou gebruiken. Met restjes van de vorige dag, of ingrediënten die (bijna) over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een maaltijdsoep van verschillende restjes groenten, een omelet met het laatste beetje champignons, kruiden en feta- of geitenkaas of een lekker roerbakgerecht.

Maaltijd klaar? Delen maar!
Deel jouw gerecht en het verhaal erachter op social media met de hashtags #Cordaid en #foodbattle en maak kans om op woensdag 16 oktober – wereldvoedseldag –  jouw verhaal te mogen vertellen in Koffietijd én daar creatief te koken met de TV-kok en foodblogger Francesca Kookt. Je kunt meedoen t/m 9 oktober, dus snel aan de slag!

Cordaid
Met hulp van de Postcode Loterij maakt Cordaid het Boerinnen verdienen beter project mogelijk. Cordaid komt wereldwijd op voor mensen in nood. Mensen in diepe armoede, getroffen door onrecht, oorlog, ziekte of natuurrampen. Ze bieden noodhulp en zorgen met slimme, blijvende oplossingen voor toekomstperspectief.

Cordaid


Schrijfster Susan Smit: “De liefde is eindelijk compleet en volwassen”

Susan-Smit-Libelle-interview-premium

Premium

De nieuwe roman van Susan Smit (45) gaat grotendeels over een vergeten groep vrouwen in Nederlands Indië. Journalist Liddie Austin sprak met Susan over haar boek Tropenbruid, haar huwelijk en vooral over de liefde. “Ik beloofde Onno dat ik nooit méér met hem zal kibbelen dan knuffelen.”

Het ei is gelegd. Tropenbruid, de 5e roman van Susan Smit, is naar de drukker. Daar drinken we op een koude winterochtend gemberthee met kurkuma en honing op in haar keuken in de Amsterdamse Jordaan. Tropenbruid vertelt, zoals vaker bij Smit, het verhaal van een vrou

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien