Libelle Beauty cadeaubox met 77% korting!

Zoek binnen:

Weleens last van een prikkelbare darm? Deze 3 tips kunnen helpen

We hebben bijna allemaal weleens last van krampen of een opgezette buik. Maar als dit vaak voorkomt en je ook regelmatig stoelgangproblemen hebt waarvoor geen duidelijk oorzaak is gevonden, kan het zijn dat je een prikkelbare darm hebt. 

Libelle samen met Gelsectan®

Zo’n 10 tot 15% van de Nederlanders heeft Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of PDS-klachten. Gelukkig zijn er tips die verlichting kunnen bieden.

Allerlei darmklachten
Onder PDS vallen allerlei darmklachten waar geen duidelijke oorzaak voor is. Het belangrijkste verschijnsel is buikpijn, maar dit kan zich bij iedereen op een andere manier uiten. Het kan zeurderige of juist hevige buikpijn met krampen zijn. Ook kan de pijn op verschillende plekken in de buik zitten.

Stoelgang
Mensen met PDS hebben vaak last van een verandering in hun stoelgangpatroon, zoals diarree of verstopping. Dit kan elkaar ook afwisselen, soms zelfs op dezelfde dag. In wetenschappelijke artikelen wordt PDS dan ook vaak onderverdeeld in drie ‘subtypes’:

  • PDS-C: Bij deze vorm heb je vooral last van verstopping. Je kunt moeilijk naar de wc en de buik is vaak opgezet. De C staat voor constipatie.
  • PDS-D: Deze vorm gaat vooral gepaard met diarree en kan heel plotseling ontstaan. De D staat voor diarree.
  • PDS-M: Bij deze vorm wisselen verstopping en diarree elkaar af. De letter M staat voor ‘mixed’.

Wat kan helpen?
Mensen hebben vaan verschillende symptomen, dus wat voor de een werkt, kan voor de ander niet werken. Probeer onderstaande tips eens om te ontdekken of ze jou verlichting bieden.

  1. Verminder stress: PDS-klachten kunnen hierdoor namelijk verergeren. Bedenk waar de stress vandaan komt. Het kan helpen om een dagboekje bij te houden met wanneer je gespannen bent of stress ervaart. Maak de PDS-klachten ook bespreekbaar, zodat je hier vrijuit over kunt praten en niet gestrest raakt als je naar een onbekende omgeving moet.
  2. Beweeg voldoende: regelmatig bewegen kan de buikpijn en darmklachten verminderen. Maak geregeld een wandelingetje als je veel zit voor je werk. Kijk wat het met de klachten doet en probeer het voorzichtig verder op te bouwen.
  3. Probeer eens Gelsectan®: de capsules geven extra hulp en bescherming bij de symptomen van PDS, vooral voor mensen die last hebben van PDS-D (diarree). Het heeft een tweevoudige werking: het beschermt de darmwand door een laagje op de darmwand te leggen en het helpt de darmflora te herstellen door de toevoeging van prebiotica.

De werking van Gelsectan®
Gelsectan® bevat twee plantaardige actieve bestanddelen, xyloglucan en xylo-oligosaccharide (XOS). Daardoor heeft het een dubbele werking. Xyloglucan legt een beschermende laag op het slijmvlies van je dikke darm. XOS is een prebiotica en helpt de darmflora te herstellen. Kijk voor meer informatie op Gelsectan.nl.

Gelsectan® een medisch hulpmiddel en bevat 30 capsules. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Ook in de apotheek verkrijgbaar. 

Gelsactan

Denk je dat jij PDS hebt? Bespreek dit dan met je huisarts.

Koag-Kag:4453-0419-1367

Zo ziet deze week (14 juli t/m 20 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.
Numerologie werkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien