Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Weleens last van vaginale droogheid? Déze tips kunnen helpen

Meer dan de helft van de vrouwen die in de overgang zitten, heeft last van vaginale droogheid. Maar ook jongere vrouwen kunnen er last van krijgen. Erg vervelend, maar gelukkig zijn er tips die kunnen helpen. 

Libelle samen met Multi-Gyn

Een droge vagina maakt niet genoeg vocht aan. Hierdoor kunnen de weefsels in de vagina geïrriteerd raken. Dit veroorzaakt een branderig gevoel en pijn, vooral tijdens het vrijen. Maar ook jeukende schaamlippen en pijn tijdens het plassen behoren tot de symptomen.

De oorzaken
Er zijn verschillende oorzaken van vaginale droogheid, zowel emotionele als lichamelijke. Mogelijke oorzaken zijn:

  • hormonale schommelingen tijdens de overgang
  • medicatiegebruik
  • relatieproblemen, een trauma, stress of nervositeit
  • lichamelijke aandoeningen als een hoge bloeddruk, diabetes of blaasontsteking

Tips
Het is noodzakelijk om eerst de achterliggende oorzaak te bepalen, zodat de behandeling hierop afgestemd kan worden. Probeer erover te praten met je partner en raadpleeg bij een lichamelijke oorzaak ook de dokter, zodat jullie samen op zoek kunnen naar een oplossing. Je kunt ook rekening houden met de volgende adviezen.

  • Probeer irriterende producten die de vaginale flora verstoren te vermijden. Gebruik geen badschuim en was zeker niet met zeep
  • Draag geen strak zittende kleding of ondergoed
  • Gebruik tampons alleen bij een hevige menstruatie
  • Train de bekkenbodemspieren, dit kan de gezondheid van de vagina ten goede komen
  • Gebruik tijdens het vrijen een gel die werkt als glijmiddel

Verlichting van vaginale droogheid
Omdat de oorzaak niet altijd (snel) weggenomen kan worden is het gebruik van een product dat de natuurlijke bevochtiging van de vagina ondersteunt aan te raden. Multi-Gyn LiquiGel is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Het behandelt niet alleen vaginale droogheid, maar werkt ook direct bevochtigend en ondersteunt de natuurlijke bevochtiging. Het beschermt tegen iritaties en ondersteunt de vaginale flora.

Multi-Gyn

Vaginale klachten
Als vrouw kun je last krijgen van allerlei vaginale klachten: abnormale afscheiding, een onaangename geur of jeuk bijvoorbeeld. Multi-Gyn heeft verschillende producten die verlichting bieden. Bij aanhoudende vaginale klachten is het altijd aan te raden een arts te raadplegen.

Multi-Gyn

Medische hulpmiddelen, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
KOAG/KAG-nr. 4135-1019-4405

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien